Background-image
Прва основна школа у Лазаревцу
Школска 2019/2020

РАСПОРЕД НАСТАВЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ


ПОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА

У недељу, на Видовдан, нашим Вуковцима и њиховим породицама смо подарили величанствено предвече поводом маестралног завршетка осмогодишњег школовања.
Захваљујем се директорки Градске библиотеке, директору Музичке школе "Марко Тајчевић" и свим колегама из наше школе који су помогли да све буде на највишем нивоу баш како то наши најбољи ученици заслужују.

                                                                         Директор школе:

                                                                        Ненад Живановић


Обавештење о финансирању набавке уџбеника средствима буџета Републике Србије за школску 2020/2021. годину


ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ОШ

Поштовани, 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу. 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу


АКТИВНОСТИ III-2 ОДЕЉЕЊА

Са поносом вам представљамо прелепе радове наших малишана. Они су били вредни, маштовити, креативни и овако нам представили своје поруке пријатељства, солидарности и подршке. Браво за наше креативце!

Недостаје нам наша школа и наша учионица. Недостаје нам наше свакодневно дружење и смех. Упркос свему, надамо се да ће ово остати занимљиво и незаборавно искуство. Идемо даље, у нова искуства, у нове победе, јер ми то можемо! Надамо се да ћемо се што пре видети у школи. 

Ученици III-2 вам поручују да будете одговорни према себи и другима и да останете код куће. Христос васкрсе!

Погледајте сликe


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ

о упису деце у први разред основне школе

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, обавештавамо родитеље/законске заступнике деце о следећем:

1. Од 01.04.2020. године биће Вам омогућено да електронским путем искажете интересовање за упис детета у нашу школу преко Портала еУправа ...https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/#pretraga

2. Услуга се зове Исказивање интересовања за упис у основну школу

3. На тај начин родитељи/законски заступници будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете (школе евидентирају заинтересованост родитеља/законских заступника за упис детета у нашу школу)
Напомена : Уколико родитељ/законски заступник не искаже на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

4. Родитељима/законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послато обавештење о датуму уписа у основну школу (након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја)

5. На Порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање (омогућиће родитељима/законским заступницима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, а након уписа, истог дана, педагошко-психолошка служба вршиће тестирање детета)

6. Уколико будете имали проблема приликом приступања наведеном линку, или приликом коришћења платформе, можете контактирати секретара школе, који ће вам сваког радног дана бити доступан од 09 до 16 часова. на број телефона: 062 / 808 59 04

Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика, поступите по корацима о којим смо Вас обавестили на горе наведен начин и пратите следећа обавештења.

Срдачан поздрав, чувајте себе, своје породице, али и друге  и видимо се када ванредно стање прође и када започнемо нову школску годину на редован начин.

Директор школе,
Ненад Живановић


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Министарства просвете, науке и технолошког развоја о измени Правилника о календару образовно – васпитног рада основне школе за школску 2019/2020. годину

У ситуацији ванредног стања и низа примењених мера дани предвиђени за пролећни распуст биће искоришћени за учење. Пошто ученици свакако морају да буду у кругу породице и са што мање социјалних контаката, сматра се да би прекидање похађања наставе на даљину било на њихову штету.

У складу са тим, планирана промена календара огледа се у следећем:
- Од 13. до 16. априла 2020. (понедељак – четвртак) – одвијаће се настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике;
- Од 17. до 20. априла 2020. (петак – понедељак) – биће пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика;
- Од 21. априла 2020. (уторак) – следи наставак похађања наставе на даљину.

Представљена промена календара образовно – васпитног рада омогућава да се, по нормализовању ситуације, добије додатни простор за надокнаду кључних школских активности, о чему ћемо сви бити благовремено обавештени.


ДАН ШКОЛЕ

Свим ученицима, запосленима, пријатељима школе, нашим пензионерима, честитамо

Дан Основне сколе "Војислав Вока Савић"!

Надамо се да ћемо следећи дочкати у новој, најмодернијој школи и у лепшим околностима, са још више успеха и радости. Ништа нас не може поколебати у намери да заједно градимо неки нови, лепши свет...

Срећно!

Погледајте прво издање нашег електронског  часописа:

http://online.fliphtml5.com/ddpxb/seuc/


Драги наши ученици, поштовани родитељи,

Молим вас дq поштујете упутства која добијате од наставника, да редовно пратите обезбеђену наставу преко РТС3 И РТСПЛАНЕТА, да редовно радите задатке које добијате од наставника, јер вас они, оцењују, вреднују  ваше залагање и рад.
Знам да вам није лако да испуњавате обавезе према сваком предмету подједнако, али се потрудите. Сви се труде на свом послу, па и ви око својих школских обавеза. То је ваш посао.
Желим вам здравље, радост на лицу, пуно добрих оцена и да се што пре, сви, заједно вратимо у нашу школу, да се виђамо свакодневно и помажемо једни другима.
Кад све ово прође, обећавам више забавних активности после наставе, да прославимо повратак у школу у истом броју и  са још већом енергијом!
Недостајете нам свима. Волимо вас и једва чекамо да наставимо тамо где смо, привремено, стали!

Ваш директор и сви запослени...


САВЕТИ ПСИХОЛОГА

Невероватно јефтини и забавни пројекти за децу свих узраста

Уради сам пројекти су одлични за квалитетно време са децом и стимулишу развој фине моторике и координацију ока и руку који лако могу да се запоставе услед претеране употребе компјутера и смарт телефона којима су деца све више изложена од малена. Најбоље од свега је што овакви пројекти не морају уопште да буду скупи, довољно је веома мало материјала за супер забаву.
 
Издвојили смо 15 пројеката за различите узрасте који ће вас инспирисати да се лудо забавите са вашом децом уз минималан трошак:


Лего сталак за оловке

Лего коцкице су интересантне свима. Искористите их за прављење оваквог сталка за бојице који ће украсити радни сто ваших малишана и унети пуно радости и боје у собицу.
kidsactivitiesblog.com

Огрлице

Ако волите накит направите нешто попут ових преслатких “гнездо” огрлица. Потребна вам је жица за накит, пар перлица и танак ланац за огрлицу. Биће вам лакше да радите уколико имате одговарајући алат за накит (кљешта за увијање и сечење жице) али и рукама ћете успети да изведете све уколико се потрудите.
sarahortega.com

Подметаци за чаше и шоље

Пројекат који ће свима користити када се окупи друштво. Ови преслатки подметачи су направљени од дрвених штапића и дашчица и украшени wасхи тракама.
washitapecrafts.com

Персонализована трака за фотоапарат

За све који воле фотографију интересантан пројекат: персонализована трака за фотоапарат. Можете да искористите и постојећу траку или делове, а бојом дајте аутентичност вашем апарату. Осмислите ваш дезен, напишите ваше иницијале, будите маштовити и инспирација за нове фотографије ће бити боља.
designlovefest.com

Пуњач мобилног телефона украшен глитером

Пројекат за тинејџерке и маме! Украсите пуњач, слушалице и саму футролу мобилног на овај једноставан начин.
diyprojectsforteens.com

Заштита за телефон за најбоље другарице

Као наставак на претходни пројекат ево предлога за најбоље другарице како да се забаве и направе нешто посебно и тиме обележе њихово пријатељство.
 
Сви детаљи на сајту ilovetocreateblog.blogspot.com

Чиније од старих плоча

Ако имате старе плоче које немају неку вредност а грамофон не ради искористите их да направите ове фантастичне чиније. Сав остали потребан материјал сигурно имате у кући.
 
Детаљно упутство погледајте на сајту thesurznickcommonroom.com

Привесци за кључеве

Симпатичан пројекат за који су вам потребни мањи делови материјала, нешто за украс, дугмићи, тракице, филц, прстен за кључеве и трака за прстен. Све можете и ручно да сашијете, али наравно са машином је лакше.
 
Идеја је са сајта craftinessisnotoptional.com

Трака за кључеве

Ако сматрате да су траке на којима су окачени кључеви практичније од самих привезака, ево предлога како да их украсите и направите их јединственим, само за ваше малишане.
 
the36thavenue.com

“Минецрафт” мајица

Ликови из популарне игрице Минецрафт су врло једноставни за примену па ако ваша деца воле ту игрицу (а тешко да је не воле) направите заједно мајице са ликом Цреепера и одушевиће се предлогом.
 
Jош занимљивих предлога можете наћи на lilluna.com па можда направите и тематску журку МИНЕЦРАФТ. 

Касица прасица

Учините штедњу за одређени циљ забавном тако што ћете бити кретивни при прављењу касице прасице. 
acreativeprincess.blogspoт.com

Светлеће тегле

Пројекат за одушевљење на крају дана, јер вам је за “вау” ефекат потребан мрак. Поред мрака за финиш, требају вам тегле, глитер, боје које сијају у мраку или светлећи штапићи, и то је то. У видеу су приказана два начина како да направите ове светлеће тегле па пробајте онај који вама више одговара.

Сет за куглање

Сет за куглање је одлична занимација за пролећне и летње дане који нам следе. Потребне су вам пластичне флаше (најмање 6, идеално 10), тениска лоптица, боја и четкица. Кад све офарбате и осуши се можете мало и у кући да се опробате у куглању.
moonfrye.com

Наруквица срце

Преслатка наруквица је направљена од пљоснате жице која је обликована посебним кљештима. Пратите упуство на сајту мywхитеидеадиy.цом где је све приказано кроз слике и сигурно ћете успети да направите ову дивну наруквицу и одушевите вашу девојчицу.


Украс за кућу

Сигурно сте већ виђали овакве занимљиве украсе на фотографијама у часописима о уређењу куће. Обично су направљени од дрвених или металних трака, а ови су направљени од картонских трака. Можете искористити било који тањи картон, треба вам боја у спреју и пар нитни за спајање, а могу вам послужити и метални дугмићи и конац.

https://kidsactivitiesblog.com/

Како разговарати са дететом о пандемији новог корона вируса (COVID-19)


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије.

Привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17.март 2020. године.

Предвиђени су:
Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе

*Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе

*Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја www.rasporednastave.gov.rs 

*За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће е образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.

*За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који ће се полагати на завршном испиту
*На школском сајту биће постављен банер са линком на сајту www.rasporednastave.gov.rs и ка обавештењима које се односе на емитовање часова на РТС Канал 3.

*Сви емитовани часови биће доступни на РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

*Истовремено са емитовањем ТВ часова, наставници ће, у сарадњи са одељењским старешинама, остварити потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци - есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи и друго). Ово се односи на предмете који ће бити мање заступљени учењем преко канала РТС Канал 3 (музичка култура, ликовна култура, физичко и здравствено васпитање, страни језици, техника и технологија, и друго).

*Додатне информације у вези са учењем на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона: 011-735-05-57.  


Обавештење за родитеље - настава на даљину (ДОПИС МИНИСТАРСТВА)


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због увођења ванредног стања, школе неће радити до његовог укидања, о чему ћете бити благовремено обавештени..

директор школе, Ненад Живановић


Обележавање Међународног дана математике, 14.3.2020.

13.3.2020. ученици осмог и шестог разреда обележили су Међународни дан математике изложбом својих радова. Погледајте сликe


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

7.3.2020. одржано је окружно такмичење из математике. На такмичењу је учествовало 10 ученика наше школе. На републичко такмичење пласирала су се 2 ученика седмог разреда: Михаило Радовановић и Дуња Дубока. Похваљени су ученици седмог разреда Лазар Новаковић и Огњен Дробњак и ученица четвртог разреда Теодора Стојковић.

Сагледавајући ситуацију у Србији насталу ширењем вируса Корона, опасност по здравље ученика и наставника и оправдану забринутост деце, наставника и родитеља и поштујући препоруке и одлуке надлежних здравствених и државних органа и институција, Извршни одбор Друштва математичара Србије је донео одлуку да се одржавање свих такмичења чији је организатор Друштво математичара Србије одложи, до стицања услова за њихову безбедну и по здравље учесника неутралну реализацију.


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ

Ученици ОШ „Војислав Вока Савић“ у шк. 2019/2020.   су учествовали на школском такмичењу из верске наставе који  је одржан 12.03.2020. под називом "Квизирација за све". Ученици  су били груписани по екипама: Давид Ракић 6-3 (66 бодова); Ненад Недељковић 6-1 (80,5 бодова); Василије Давидовић 6-1 (57,5 бодова); Немања Недељковић 6-1 (26 бодова).   Митар Мирић 5-3 (64,5 бодова); Магдалена Зимоњић 5-3 (50,5 бодова); Каја Грујић 5-1 (64 бода); Анђела Петровић 6-4 (45 бодова);    Александра Спасојевић 6-3 (82,5 бодова); Милица Радосављевић 6-4 (73 бода); Лара Јањић 7-3 (82 бода); Јелисавета Стајчић 7-3 (80 бодова);  Андрија Братић 6-1 (81,5 бодова); Милош Стевић 6-1 (79,5 бодова); Стефан Глигић 6-1 (56,5 бодова); Бојан Обрадовић 6-3 (61,5 бодова);    Мина Белаћевић 6-1 (93 бода); Ена Белаћевић 6-1 (91,5 бода); Тијана Ивковић 6-1 (84 бода); Анђела Коцић 6-1 (88,5 бода);   Сашка Обрадовић 7-3 (99 бодова); Катарина Бељић 6-1 (79,5 бодова); Филип Бељић 5-3 (32 бода); Тијана Санчанин 6-3 (49 бодова). Максималан број бодова је 100 бодова.


Резултати са општинског такмичења из ИСТОРИЈЕ


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Постовани родитељи ученика првог разреда,

Због све озбиљније ситуације са вирусом Корона, ваша деца НЕЋЕ путовати сутра на Златибор.  Надам  се да разумете  овакву одлуку која је  најбоља у овом тешком тренутку за вас и вашу децу.

Хвала на разумевању, директор сколе
Ненад Живановић


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Драги наши ученици, поштовани родитељи и запослени,

Наша школа већ поступа у складу са препорукама добијеним од надлежних министарстава, а у вези са превенцијом ширења инфекције вирусом корона.

Подсећамо које су то здравствене препоруке које ће се појачано примењивати:
1. Редовно одржавање школског простора: проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке.
2. Прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа.
3. Редовно снабдевање течним сапуном свих тоалета, учионица и трпезарија.
4. Подстицање ученика на прање руку.
5. Препоручујемо ученицима и одраслима да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама.
6. Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду.
7. Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке.
8. Препорука родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења.
9. Реализују се часови одељенског старешине у свим разредима посвећени одржавању личне хигијене и хигијене простора.
10. Планирамо у оквиру наставних и ваннаставних активности васпитно – здравствене теме, односно упознавање са путевима вирусних инфекција.

Учинићемо све што је у нашој моћи, али и од вас очекујемо помоћ у виду поштовања наведених мера.

Све званичне и проверене информације у вези са самим вирусом можете добити на веб страници http://covid19.rs/.
Ако код деце приметите било какве симптоме који би могли да укажу на присуство вируса, за све информације се без одлагања обратите епидемиолошкој служби на број телефона: 0648945235 или 0112684566.

Водите рачуна о личној хигијени и слушајте препоруке стручњака.


ПЛАСМАН НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

На Општинском такмичењу из програмирања, одржаног 22. фебруара у ОШ "Дуле Караклајић", наши ученици су постигли одличне резултате. Из наше школе је учествовало укупно 9 ученика VI, VII и VIII разреда и њих седморо је изборило пласман на Окружно такмичење.

Име и презиме   Разред/одељење     Број бодова     Награда  
1. Александра Спасојевић VI3 95 I
2. Илија Чавић VI1 95 I
3. Андрија Братић VI1 65 III
4. Игор Голубовић VI5 60 III
5. Огњен Дробњак VII3 95 I
6. Теодора Ђорђевић VII4 90 II
7. Лука Грујић VIII1 95 I

Честитамо!

Нашим ученицима и њиховој наставници Слађани Маченовски желимо пуно успеха на предстојећем Окружном такмичењу које ће се одржати 22. марта у Рачунарској Гимназији у Београду.


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Школско такмичење из биологије одржано је 27.2.2020.године. На такмичењу је учествовало 14 ученика седмог и осмог разреда. На општинско такмичење пласирали су се следећи ученици:

7.разред
Име и презиме   Разред и одељење   Освојено место
1. Михаило Радовановић VII2 1.
2. Лена Спасојевић VII2 2.
3. Сања Драгичевић VII2 3.
8.разред
Име и презиме  Разред и одељење Освојено место
1. Лазар Живановић VIII2 1.
2. Мина Томовић VIII1 2.
3. Милица Благојевић VIII4 3.
4. Милица Ратковић VIII4 3.

ПРВИ ТАКМИЧАРСКИ ВИКЕНД

Први такмичарски викенд у другом полугодишту је обиловао општинским такмиченјима и то из програмирања, физике и страних језика. Погледајте резултате:

Резултати са општинског такмичења из ПРОГРАМИРАЊА

Резултати са општинског такмичења из ФИЗИКЕ

Резултати са општинског такмичења из ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

Резултати са општинског такмичења из ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКA

Честитамо на постигнутим успесима!


ОБАВЕШТЕЊЕ

Настава у другом полугодишту, после продуженог зимског распуста, почиње 24.2.2020.године по следећем распореду смена:

Прва смена (7 30 ) - I, IV, VI и VIII разред
Међусмена (12 40 ) – II разред
Друга смена (13 30 ) – III, V и VII разред

Директор школе:  
Ненад Живановић


ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ "Светог Саве"

Ученици трећег разреда су са наставницом верске наставе у сарадњи са наставницама енглеског језика и музичке културе извели песму "Татин музичар". Погледајте видео...


СВЕТОСАВСКИ КОНКУРС

Већ неколико година за редом у Центру за културу Лазаревац одржава се традиционални ликовно-литерарни Светосавски конкурс у организацији Црквене епархије посавско-шумадијске, на коме су изложени и награђени најбољи ликовни и литерарни радови ученика лазаревачке општине. Ове године ученици ОШ „Војислав Вока Савић“ награђени су за своје радове из области ликовног стваралаштва, и то:

- ученик одељења V-4 Михаило Ђурђевић II наградом у категорији старијих основаца
- ученица одељења III-1 Емилија Јаковљевић I наградом у категорији ученика млађих основаца

Наставнику ликовне културе Владимиру Петровићу додељена је захвалница за дугогодишњу успешну сарадњу и квалитет радова на светосавском ликовном конкурсу.

Из области литерарног стваралаштва награђени су:

- Николина Гајић II2 је освојила II место
- Лука Павловић IV6 (Бурово) је освојио III место

Учесницима су награде додељене од стране организатора 28.1.2020. године у Центру за културу Лазаревац.

Погледајте сликe


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Дана 30.01.2020. одржано је школско такмичење из енглеског језикаПостигнути су следећи резултати:

Име и презиме    Одељење    Број бодова
1. Биљана Богићевић 8-3 28
2. Ирина Ћуковић 8-1 27
3. Лука Грујић 8-1 25
4. Никола Пајић 8-1 19
5. Лазар Живановић 8-2 18
6. Огњен Матић 8-4 18
7. Кристина Пантелић 8-4 16
8. Максим Мумовић 8-1 13
9. Никола Марковић 8-1 4

III МЕСТО ЗА ИЛИЈУ НА РЕПУБЛИЧКОМ НИВОУ ДАБАР ТАКМИЧЕЊА

Републички ниво Међународног такмичења из рачунарске и информатичке писмености "Дабар" за школску 2019/20. годину одржан је 25. јануара истовремено у Београду, Новом Саду, Нишу и Крушевцу. Наши представници су се такмичили у Новом Саду и остварили одличне резултате.

Илија Чавић
​је у категотији Дабарчић ​(V и VI разред) 
освојио III место

​док је Огњен Матић
у категорији Млади дабар (VII и VIII разред) заузео високу 27. позицију

Честитамо!

Више о овом догађају можете погледати на блогу наставнице информатика и рачунарства, Слађане Маченовски, кликом на следећи линк.Вока информатика


СМОТРА УЧЕНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА ОШ "Војислав Вока Савић"

15. јануара 2020. године, у градској библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржана је смотра ученичког стваралаштва и постављена изложба ученичких радова ОШ „Војислав Вока Савић“. Радове су представили ученици од петог до осмог разреда, у циљу својеврсног полугодишег пресека рада и стваралаштва. На изложби је презентовано око 120 радова ученика, различитих тема,техника и медија, од дела на папиру, до скулптура и тродимензионалних композицијa. У ту сврху уприличено је отварање и својеврсна смотра ученичког стваралаштва, на којој су ученици у једночасовном програму публици представили своју креативност, умеће и истраживања литерарне, музичке и информатичке природе. У смотри су, осим ученика, учествовали наставници ликовне културе Владимир Петровић, српског језика Мирослав Рабреновић, Зорана Вуковић и Биљана Радосављевић, музичке културе Душко Николић
и Милица Славковић, наставница информатике Слађана Маченовски, као и наставница веронауке Гордана Ивановић, што је дало један корелацијски однос између предмета и различитих уметности. Овом приликом за смотру штампан је и мали каталог са списком учесника и неким делима. Смотра је пробудила велику заинтересованост код ученика, запослених и гостију. Изложба је трајала седам дана.

Погледајте сликe

Наставник
Владимир Петровић


НОВОГОДИШЊИ ПРОДАЈНИ БАЗАР

У петак 27.12. након новогодишње приредбе и журке у холу школе издвојеног одељења у Шопићу,организована је новогодишња продајна изложба.Учешће су узели и родитељи,а сав новац прикупљен од продаје намењен је као хуманитарна помоћ оболелим ученицама наше школе. 

Погледајте сликe


РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

7.12.2019. у ОШ „Дуле Караклајић“ одржано је Општинско такмичење из математике. На такмичењу су учествовала 84 ученика наше школе: 31 ученик трећег, 22 ученикa четвртог, 12 ученика петог, 5 ученика шестог, 7 ученика седмог и 7 ученика осмог разреда.

На окружно такмичење, које ће бити одржано 7.3.2020. у Београду, пласирало се 10 ученика наше школе:

Презиме и име ученика          Наставник Разред
Теодора Стојковић Марина Сика 4
Иван Безаревић Марина Сика 4
Јања Милићевић Јелена Радоњић 5
Анђелија Васић Петар  Мијаљевић           5
Михаило Радовановић7 Петар  Мијаљевић 7
Дуња Дубока Петар  Мијаљевић 7
Лазар Новаковић Петар  Мијаљевић 7
Огњен Дробњак Јелена Радоњић 7
Лука Грујић Ирена Безаревић 8
Анђела Поповић Ирена Безаревић 8

Честитамо пласираним ученицима и њиховим наставницима и желимо пуно успеха на следећем ступњу такмичења!

Све наше награђене ученике можете погледати у следећој табели: Општинско-награде


СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА "Дигитални час" ЗА ШКОЛСКУ 2019/20

  

Као добитник друге награде на овогодишњем конкурсу Дигитални час, наставница информатике и рачунарства, Слађана Маченоски, присуствовала је свечаној додели диплома, сада већ по трећи пут, Овог пута цео догађај је уприличен 11. децембра у прелепом амбијенту Скупштине града Београда

Више о овоме можете прочитати на .Вока информатика


ОБЕЛЕЖЕНА "Свестске недеља програмирања"

У уторак, 10. децембра у холу наше школе обележена је Светска недеља програмирања (Hour of Code 2019). Цео догађај је носио назив "Програмирање и игра". Четири тима ученика трећег разреда надметала су се у познавању основних концепата рачунарске науке.

Титулу најбољих Junior Code програмера понео је тим ученика III4 одељења.

Више о овом догађају, слике и прилог ГЕМ телевизије, можете погледати на блогу наставнице информатика и рачунарства, Слађане Маченовски, кликом на следећи линк.Вока информатика


ЈАВНЕ НАБАВКЕ - ЕКСКУРЗИЈЕ И НАСТАВА У ПРИРОДИ

Позив за подношење понуда

Конкурсна документација

Измена конкурсне документације


ШКОЛСКИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ

Осми школски позоришни фестивал је одржан од 3. до 5. децембра 2019. у Центру за културу Лазаревац. Организатор је професорка српског језика, Александра Љубојевић. На фестивалу  се представило 9 основних школа у две такмичарске категорије ( старији и млађи разреди). Подељени су пехари за три најбоље представе у обе категорије и дипломе за најбољег глумца и глумицу, најбољу споредну улогу, сценографију, кореографију, костиме... 

О наградама је  одлучивао трочлани жири: Дарко Бјековић, председник жирија; Даринка Станојевић, кустос-историчар уметности, уредник ликовног програма; Сандра Ђурђевић, председник Плесног клуба ,,Колус“. 

Овај фестивал је прилика да се прикаже рад драмских секција свих школа са територије општине Лазаревац. Фестивал траје толико година захваљујући преданом и креативном раду наставника и ученика основних школа.

Наша   представа ,,Срећан човек срећу ствара“ у режији Светлане Цеце Павловић, проф. разредне наставе добила је награду за специјалне ефекте (мултимедија)

ОШ ,,Војислав Вока Савић“ су представљали ученици IV3 као и ученици осмог  разреда.

Погледајте прилог ГЕМ телевизије о овом фестивалу:

Ко су награђени на 8. школском позоришном фестивалу


РЕЗУЛТАТИ ДАБАР ЈУНИОРА 2019

На овогодишњем Дабар такмичењу, по први пут су учествовали и наши ученици млађих разреда. Најбоље резултате, одличне за први пут, постигли су следећи ученици:

- у категорији Јуниор1 (I и II разред):
1. Тодор Грбић 88 поена
2. Ива Милојевић  88 поена
3. Исидора Марковић 76 поена
4. Наталија Ристановић 76 поена
5. Петра Ивановић 76 поена
6. Гилип Мијатовић 76 поена
- у категорији Јуниор1 (III и IV разред):
1. Софија Чавић 92 поена
2. Коста Вучелић  88 поена
3. Ђурађ Бојковић 88 поена
4. Хана Ћуковић 80 поена
5. Петра Ранковић 80 поенаа

Све честитке на постигнутим резултатима!


РЕЗУЛТАТИ ДАБАР ТАКМИЧЕЊА 2019

На овогодишњем Дабар такмичењу, најбоље резултате постигли су следећи ученици:

- у категорији Дабарчић (V и VI разред):
1. Илија Чавић  124 поена
2. Александра Спасојевић  107 поена
3. Филип Драгићевић 100 поена
- у категорији Млади дабар (VII и VIII разред):
1. Огњен Матић 116 поена
2. Огњен Дробњак  100 поена
3. Лука Грујић  98 поена

Илија Чавић у конкуренцији од 18.801 такмичара (у категорији Дабарћић) и Огњен Матић у конкуренцији од 13.597 такмичара (у категорији Млади дабар) су изборили пласмани на​Републички ниво такмичења који ће се одржати у другој половини јануара.

Све честитке Илији и Огњену на оствареним резултатима!

Ове године по први пут у нашој школи, у периоду од 25. и 29. новембра одржан је и Дабар Јуниор на коме зу учешће узели ученици млађих разреда и то:

26 ученика у категорији Јуниор1 (I и II разред) и
56 ученика у категорији Јуниор2 (III и IV разред).                                        

Више о Дабар такмичењу можете прочитати на блогу предмета Информатика и рачунарство кликом на следећи линк.Вока информатика


  

НАЈАВА ОБЕЛЕЖАВАЊА

"Свестске недеље програмирања"

У уторак, 10. децембра у холу наше школе биће обележена

Светска недеља програмирања

Hour of Code 2019

која се ове године обележава од 9-15. децембра у преко 180 земаља широм света.

У нашој школи биће обележена једним сасвим новим такмичењем ученика III разреда. Четири екипе, по једна из сваког одељења  састављена од четири ученика, ће се такмичити за титулу најбољих

Junior Code програмера.

Задатке за такмичарске екипе припремила је наставница информатике Слађана Маченовски у сарадњи са њиховим учитељицама: Биљаном Шутић III-1,  Јасмином Јовановић III-2, Аном Јаблан III-3 и Катарином Маринковић III-4


РАДИОНИЦЕ РУЧНОГ РАДА

У издвојеном одељењу наше школе у Шопићу, од септембра месеца се реализују радионице обогаћене једносменске наставе. На часовима ручног рада, уз озбиљан рад коме су посвећени, деца стварају, маштају, уживају. До сада су научили основе шивења и ткања. Кроз израду занимљивих предмета развија се фина моторика шаке, прецизност, креативност као и социјалне вештине - планирање, сарадња, договор. Кроз игру стварамо, учимо, дружимо се. Радионице води проф.разредне наставе Биљана Шутић.

Погледајте сликe


ПРЕДАВАЊЕ О СИДИ

Ученици VIII-1 одељења су присуствовали предавању о сиди у сали ГО Лазаревац.


ПРОЈЕКАТ УЧЕНИКА ДРУГОГ РАЗРЕДА "Јесен - жута чаробница"

Ученици 2. разреда матичне сколе су 25. новембра 2019.године у Градској библиотеци "Димитрије Туцовић" одржали приредбу организовану у оквиру пројектне наставе на тему "Јесен - Жута чаробница". Заједно са својим учитељима и родитељима уживали су у рецитацијама, драмским приказима, песми и игри. Посебно је била занимљива изложба ученичких ликовних радова и других продуката њиховог стваралаштва.

Погледајте сликe

Погледајте прилог ГЕМ телевизије о овом догађај


ДАБАР ТАКМИЧЕЊЕ 2019

По шести пут, и ове године, ученици наше школе су под менторством наставнице информатике и рачунарства Слађане Маченовски, имали прилику да учествују у Међународном Дабар такмичењу iz рачунарске и информатичке писмености, које је одржано у периоду од 18. до 22. новембра.

Такмичење је намењено ученицима основних и средњих школа који су заинтересовани за различите области рачунарства и информатике, а при томе не захтева неопходна посебна предзнања.

На такмичењу је учествовало:

38 ученика у категорији Дабарчић (V и VI разред) и
42 ученика у категорији Млади дабар (VI и VII разред).                                        

Резултати такмичења се очекују за пар недеља.


НАГРАДНИ КОНКУРС "Дигитални час"

На наградном конкурсу „Дигитални час“, ​организованог од стране ​Министарства трговине, туризма ​и телекомуникација, а чији је циљ унапређење примене информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у образовном процесу, ​ наставница информатике и рачунарства Слађана Маченовски, са својим радом под називом: Пројектни задатак - Паметни сурфер, освојила је другу награду, чиме је поновила прошлогодишњи успех када је такође освојила другу, а пре две године трећу награду на истом конкурсу.

Листу награђених наставника можете погледати на сајту Министарства:

"Резултати наградног конкурса "Дигитални час" у школској 2019/20. години


СВЕТСКИ ДАН НАУКЕ

Ученици III-2 и III-4 присуствовали су програму Центра за промоцију науке из Београда одржаном поводом обележавања Светског дана науке у библиотеци “Димитрије Туцовић” у Лазаревцу 18.11.2019. године.

Погледајте сликe и снимак


ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ТРЧАЊУ

У организацији Атлетског савеза, у оквиру пројекта “Брзином до звезда”, у недељу 17.11.2019. у “Штарк арени” у Београду, одржано је градско такмичење у трчању на 30м за ученике 3. и 4. разреда. Честитамо свим учесницима наше школе!


РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА

У суботу, 16.11.2019., ученици 3/3 и 3/2 присуствовали су радионици креативног писања у галерији “Савременици”.

Погледајте прилог ГЕМ телевизије о овом догађају


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Школско такмичење из математике одржано је у нашој школи у четвртак 7.11.2019.године од 12 до 14 часова. Учествовала су 152 најбоља најбоља математичара од трећег до осмог разреда и то:

III разред 50 ученика
IV разред 32 ученика
V разред 30 ученика
VI разред 14 ученика
VII разред 16 ученика
VIII разред 10 ученика

Преузмите резултате

Честитке свим такмичарима на фер учешћу а посебно најбољима који ће нашу школу представљати на Општинском такмичењу!

ОСИГУРАЊЕ УЧЕНИКА

Кликом на следеће линкове можете преузети сва потребна документа везана за осигурање ученика:

Информација за уговарача осигурања  и осигуранике
Опсти услови за осигурање лица од последица несрећног случаја (незгоде)
Допунски услови за осигурање ученика и студената од последица несрећног случаја (незгоде)
Допунски услови осигурања чценика и студената за случај прелома кости услед несрећног случаја - незгоде
Посебни услови за осигурање ученика и студената за случај хируршке интервенције као последице несрећног слуцаја
Табела инвалидитета
Упутство за пријаву
Одштетни захтев пријава незгоде
Изјава о начину исплате накнаде стете
Изјава о начину настанка штете

ОБУКА ЧЛАНОВА СЕКЦИЈЕ "Прва помоћ"

Дана 31.10. и 1.11. 2019.године у нашој школи су представници Црвеног крста Лазаревац организовали обуку за чланове секције Прва помоћ! Обука је успешно реализована! 

Погледајте слике


ПРОЈЕКАТ I-2 "Одељенска слагалица"

У септембру смо радили пројекат Одељенска слагалица. На белом хамеру сам нацртала слагалицу и исекла делове. Сваки ученик је добио један део на коме је написао своје име.  Затим су добили задатак да свако од њих устане и исприча нешто о себи, шта воли, а шта не и сл. Остали су пажљиво слушали. Ученици су у паровима, између себе поновили о својим интересовањима, а затим је уследила размена делова слагалице. Размењивали су се парови. Свако је добио задатак да код куће нацрта нешто свом пару, на основу онога што је сазнао о њему. Ученици су донели своје делове, испричали шта су нацртали и због чега и дали слагалицу другу. Све делове смо спојили и залепили на зелену таблу и тако добили једну целину,која нам краси учионицу.

Бобана Павић, учитељица I-2


ДРУГИ ПРОЈЕКАТ II-3 "Наше место на једном месту"

Циљ овог пројекта је да се ученици упознају са својим местом. Радили су у групама и сазнали о облицима рељефа нашег места, упознали биљни и животињски свет, донели старе фотографије места и сазнали како је наше место добило име.


АКТИВНОСТИ ЧЛАНИЦА СЕКЦИЈЕ "Прва помоћ"

Ученице наше школе, чланице секције Прва помоћ, су током летњег распуста прошле обуку и постале волонтери Црвеног крста Лазаревац. Узеле су учешће у обележавању 30. јула-Светског дана борбе против трговине људима

Дана 14.и 15.9.2019.године обележен је Светски дан Црвеног крста и недеља солидарности.

Погледајте слике


ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА

Овогодишња Европска недеља програмирања (EU CodeWeek 2019) се обележава од 5. до 20. октобра. ​Наша школа ове године по пети пут узима учешће у овој дивној манифестацији чији је циљ ​да се програмирање учини видљивијим и доступнијим, да се покаже младима, одраслима и старијим особама како се идеје реализују помоћу кодова, да се демистификује програмирање и окупе мотивисани људи да уче заједно.
Погледајте најаву нашег догађаја на официјалном сајту Европске недеље програмирања: Мали увод у програмирање

(кликните на слику за увећан приказ слике)

Наставница информатике и рачунарства, Слађана Маченовски је у дигиталном кабинету 8. октобра ученике IV-1 и 15. октобра ученике IV-2 и IV-3  покушала да кроз игру и забаву уведе у магични свет програмирања. Ученици су се дружили са Марком и Софијом, јунацима познате игрице Run Marco. Ученици су писањем својих првих кодова помогали поменутим ликовима да стигну на жељено одредиште на свом путу око света.

Погледајте слике

Овим часовима је наша школа обележила Европску недељу програмирања. Погледајте и кратак филм о овом догађају који је направила учитељице IV-3 одељења, Светлане Павловић. 


"СЛИКОВИТИ РАСПОРЕД I-1"

Пројектна настава (пројекат рађен 4 часа) 


"ШЕТАМО ЗА ЗДРАВЊЕ"

Ученици III2 подржали су акцију Планинарског друштва “Вис”, Србија хода "Јесени у сусрет - шетамо за здравље".


"МАСЛАЧАК" У ПОСЕТИ

У оквиру Дечје недеље, деца мешовите млађе и средње групе ПУ "Ракила Котаров Вука" из објекта "Маслачак", са својим васпитачицама, посетила су у петак, 11. октобра 2019.године наше ученике и поделила им балоне. Дружење је уз песму и игру организовано на великом одмору,  на радост и задовољство свих учесника.


ПРЕДСТАВА "Срахиња"

Ученици седмог разреда посетили су Центар за културу и гледали позоришну представу ''Страхиња", у извођењу Пулс театра. Драма је рађена по мотивима романа Јасминке Петровић " Ово је најстрашнији дан у мом животу". Кроз ову драму пратимо срећне, тужне, љутите изненађујуће мисли једног четрнаестогодишњака у тренутку када је потпуно збуњен.

  
 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЈЕЗИКА


ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

  

Ученици шестог разреда обележили су Европски дан језика, 26. септембар, на часу енглеског језика.

Погледајте слике


ПРЕДСТАВА "Кирија"

Ученици петог разреда наше школе су посетили Центар за културу у уторак, 17.9. и одгледали представу Кирија Бранислава Нушића у изведби Дечијег драмског студија Пожаревац и пожаревачког Центра за културу.


Нови распоред звоњења


Распоред наставе за основну школу
 
 
Издвајамо
Екскурзијe
Такмичења
Библиотека
Безбедност на интернету
    
Документа:
Правила понашања у установи
Правилник о мерама безбедности ученика
Распоред писмених провера знања
Термини сарадње са родитељима
Завршни рачун 2018
"Наша" веб места
Блог наставнице информатике и рачунарства Слађане Маченовски
 
Сајт предмета Информатика и рачунарство
 
Блог наставнице српског језика Соње Марјановић
 
Паметни сурфер
Архива
Архива:
Школска година 2013/2014
Школска година 2014/2015
Школска година 2015/2016
Школска година 2016/2017
Школска година 2017/2018
Школска година 2018/2019