Background-image
Прва основна школа у Лазаревцу
Школска 2021/2022
Вести из претходне школске године


НАШИ МАТУРАНТИ

Петак, 10. јун 2022. године био је  последњи наставни дан за ученике осмог разреда. Испратили смо још једну генерацију осмака која је успешно савладала све изазове и привела крају једно важно животно поглавље. Надамо се да ће им дани проведени у нашој школи остати у лепом сећању. Нашим ученицима желимо много успеха у даљем школовању!


ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

Канцеларија за верску наставу Колубарско - посавског намесништва Епархије шумадијске је организовала- Хуманитарни концерт -"Деца за децу са посебним потребама",  субота 18. јун 2022. у 18:30 сати - свечана сала парохијског дома у Лазаревцу - сала поред Цркве. Учествовале су ученице ОШ „Војислав Вока Савић“: Хелена Вујатовић, Николина Гајић, Алиса Читлучанин, Хелена Костић,
Ирена Перовић, Теодора Јовановић, Наталија Ристановић - одељење IV 2. Ученице VII1 одељења - Елена Савић, Николета Васиљевић, Андреа Ранђић. Ученица VIII1 одељења - Анђелија Вујковић. Ученица Вера Урошевић IV1, свирала је песму на виолини. Изводиле су се духовне и поп песме уз пратњу на гитари вероучитеља Гордане Ивановић. Такође су учествовали деца из вртића и колега вероучитељ Никола Марковић са својим ђацима, као и фолклор. Гордана Ивановић-вероучитељ.

Погледајте слике са овог догађаја


ПРВА ПОМОЋ - ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Екипа у саставу: Лазар Богдановић 5/1, Нађа Црногорац 5/1, Петра Ранковић 5/1, Петра Лазић 5/1, Теодора Остојић 5/2 и Ања Сретковић 5/2 је освојила 1.место и изборила пласман на градско такмичење.

Екипа у саставу - Анастасија Ђуровић 8/4, Анђела Петровић 8/4,Магдалена Стајчић 6/4,Љубица Милановић 6/4,Теодора Ђуровић 6/4 и Хана Ћуковић 6/1 је освојила 5.место.

Симуланти Вукашин Лазић 5/1, Андреј Трајковић 5/1, Вања Крстовић 5/2, Богдана Лукић 6/1, Каја Грујић 7/1 и Николета Васиљевић 7/1 су добили све похвале од организатора.

Градско такмичење биће одржано 4.6.2022.године.

Честитамо свим учесницима!


ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА

Екскурзија ученика шестог разреда на релацији: Лазаревац - Манастир Жича - Манастир Студеница - Копаоник - Крушевац - Манастир Љубостиња - Врњачка бања - Лазаревац изведена је 27. и 28. 5. 2022. године у организацији Туристичке агенције "Октопод" из Београда.

У Манастиру Жича ученици су се упознали са првом српском архиепископијом и њеним оснивачем Светим Савом који ју је и основао и где су се крунисали српски краљеви.

Манастир Студеница је оставио неизбрисив утисак као највећа задужбина Великог српског жупана Стефана Немање, где се и чувају његове мошти, као и мошти Стефана Првовенчаног.

На Копаонику су ученици са својим Одељењским старешинама одсели у хотелу "ЈАТ апартмани", где су после вечере имали забавно вече у оближњем клубу. Следећег дана пре подне провели су у шетњи и играма на отвореном.

Посета Крушевцу састојала се у обиласку споменика Косовским јунацима у центру града, посети цркви Лазарици и историјском музеју. Ученици су обишли и статуу кнеза Лазара и чувену донжон кулу.

Посете манастиру Љубостиња и Врњачкој бањи су прекинуте због обилних падавина па је екскурзија завршена нешто раније, повратком у Лазаревац у ранијим вечерњим сатима.

Погледајте слике са екскурзије


РЕПУБЛИЧКИ НИВО ТАКМИЧЕЊА ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ

На Државном такмичењу талентованих ученика по научним дисциплинама Репубилке Србије одржаном 28.05.2022 године у Електротехничкој школи у Земуну,

Александра Спасојевић
је са својим пројектом из информатике - Уређај за мерење загађености ваздуха
освојила ДРУГО место.

На највишем нивоу овог такмичења учествовало је преко 120 ученика из целе Србије са својим пројектима из разних научних дисциплина. Поред другог места, Александра је од комисије добила максималан број бодова за квалитет и одбрану свог рада, a треба напоменути да у категорији у којој се она такмичила, нико није освојио прво место.

Честитамо Александри на изванредном успеху!


ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА ПРОГРАМЕР ЈУНИОР

Наша школа је и ове године имала представнике у финалу такмичења Програмер јуниор које организује Рачунарска гимназија у Београду у сарадњи са Друштвом математичара Србије.

   

Наш тим у саставу:

Александра Спасојевић VIII3 и Вања Зарић VII1

под менторством наставнице информатике

Слађане Маченовски

је освојио ПРВУ награду.

Вања и Александра су као награду добиле по Леново таблет и књиге у издању Порталибриса, а њихова наставница поклон ваучер за семинар у организацијаи Рачунарске гимназије.

Честитамо Вањи и Александри на освојеној награди!

Подсећања ради, ученици наше школе су под менторством наставнице Слађане Маченовски 4 пута учествовали у овом такмичењу, увек били позивани у Финале и увек освајали награде (2 треће и 2 прве):

2017 2019 2021 2022
ТатјанаМартиновић Мина Томовић Александра Спасојевић Александра Спасојевић
Сандра Којадиновић Лука Грујић Ања Маченовски Вања Зарић
ТРЕЋА награда ТРЕЋА награда ПРВА награда ПРВА награда

Погледајте слике са овогодишњег финала

Више о овом такмичењу можете прочитати на официјалном сајту Рачунарске гимназије


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе одржаном 16.5.2022. у Тршићу, Александра Спасојевић, ученица 8/3, остварила је велики успех  и освојила треће место. Међу 120 ученика осмог разреда, који су учествовали на највишем нивоу такмичења из матерњег језика, Александра се пласирала међу првих 15 ученика, освојивши 18 од 20 могућих поена на веома тешком и захтевном тесту.

Честитамо Александри!


РЕГИОНАЛНИ НИВО ТАКМИЧЕЊА ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ

Александра Спасојевић, ученица наше школе ове године на такмичењу талената се такмичила у области информатике и то прављењем уређаја који би људима на једноставан начин приказивао информације о квалитету ваздуха у окружењу у ком живе.

Окружни ниво овог такмичења одржан је 7. маја у просторијама Регионалног центра за таленте Београд 2. Такмичење је трајало 4 сата. Прво се радио тест из информатике па је после тога следила одбрана рада пред члановима комисије који се састоји од професора са ЕТФ и Математичког факултета.

       

Александра је бодовима на тесту и одбраном свог истраживачког рада заузела

прво место и пласирала са на републички ниво

који је очекује крајем маја.

Уређај који је представила се заснива на једноставном приказу информација о загађености ваздуха, како би и они који се не сналазе у ишчитавању података о количини ПМ честица у ваздуху могли да добију те информације на друге начине. На дисплеју је са леве стране приказана количина ПМ честица у ваздуху у датом тренутку, а са десне је приказан емотикон који на сликовит начин описно приказује информације везане за квалитет ваздуха (срећан за добар, равнодушан за подношљив и тужан/љут за лош ваздух). Такође, поред дисплеја се налазе три лед диоде (црвена, жута и зелена) које приказују информације о квалитету ваздуха на сличан начин као емотикони. Када се упали црвена диода онда је ваздух лош, када се упали жута ваздух је подношљив и када се упали зелена ваздух је добар. Ово је нарочито корисно за људе који имау проблема са чулом вида.

У самој унутрашњости овог уређаја се налази Nova PM сензор који мери количину ПМ честица у реалном времену и те информације шаље даље остатку уређаја. Те податке прима Node Mcu развојна плоча, обрађује их, и на основу тога приказује информацију о квалитету ваздуха уз помоћ ОЛЕД дисплеја и ЛЕД диода на начин који је разумљив свим људима.

Честитамо нашој Александри и желимо пуно успеха на Републичком такмичењу!


ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕГ УЧЕНИКА НА ХИПО ТАКМИЧЕЊУ

  

Ученик осмог разреда Илија Чавић остварио је велики успех ипласирао се у даљи круг

HIPPO такмичења из енглеског језика - европске квалификације

које ће се  одржати 18 - 20. маја у Италији (Lido di Jesolo). Победници европских квалификација по категоријама остварују пласман на светско финале које се одржава такође у Италији, у Риму, у септембру ове године. Колико је велики Илијин успех говори и податак да је ове године учествовало 67 000 такмичара из 55 земаља, а само у Илијиној категорији (ХИППО 3)  преко 12 500 такмичара.

Честитамо Илији и желимо му много успеха на свим будућим такмичењима!


ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Градско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 9.априла у Београду. Нашу школу је представљало 7 ученика и сви су постигли изузетан успех. 

5.разред - 4 учесника - сви освојили по место:

Алекса Kатанић 1.место
Ања Сретковић 2. место
Кристина Дробњак и Коста Вучељић 3.место

У 5. разреду градски ниво је  највиши ранг такмичења. 

8.разред - 1 учесник:

Александра Спасојевић 1.место  и  пласирала се на Републичко такмичење кије ће се одржати у Тршићу, у мају. 

Ученицима 6.и 7. разреда је за један бод измакло једно од прва три  места.

Честитамо нашим такмичарима!


ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА

Ученици осмог разреда „Вокине“ школе су  16, 17. и 18. априла били  на тродневној екскурзији, током које смо обишли многе значајне културно-историјске знаменитости. Првог дана посетили смо Виминацијум, тврђаву Голубац, Лепенски Вир и у касним поподневним часовима стигли у Кладово, где смо преноћили у хотелу „Ђердап“. Другог дана обишли смо ХЕ „Ђердап“,  а затим кренули у Неготин, где смо посетили Музеј Крајине, родну кућу Стевана Стојановића Мокрањца и Музеј Хајдук Вељка. Затим смо кренули пут Гамзиграда, где смо обишли локалитет Феликс Ромулијана, а након тога стигли у Ниш. У Нишу  смо обишли Ћеле-кулу и преноћили у хотелу „Видиковац“. Трећег дана екскурзије смо посетили Медијану и обишли логор на Црвеном крсту. Након посете Нишкој тврђави и краће шетње по Нишу, кренули смо назад пут Лазаревца. 
Екскурзија је у потпуности успела, ученици су видели и научили пуно тога. Наши осмаци били су достојни представници наше школе, што су и доказали лепим и пристојним понашањем. Надамо се да ће им ова екскурзија остати у најлепшем сећању!

Погледајте слике са екскурзије


ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У недељу, 10.4. 2022. у школи у Барошевцу одржано је полуфинале међународног такмичења из енглеског језика HIPPO, на коме су учествовали и наши ученици Огњен Кушић (6.разред) и Илија Чавић (8.разред).

Такође, на општинском такмичењу из енглеског језика наши осмаци остварили су запажен успех. Ученици Александра Спасојевић, Тијана Ивковић и Марко Ћирић освојили су 2.место, Теодора Орловић 3.место, а ученици Еми Цветановић је за бод измакао пласман на 3.место.

Честитамо нашим такмичарима!


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Дана 10.4.2022.годдине, у нашој школи, је одржано Општинско такмичење из биологије.

Пети разред

Шести разред

Седми и осми разред

Честитамо свим ученицима  и њиховим наставницима на постигнутим резултатима!


Резултати КЕНГУР такмичења

На међународном такмичењу „Кенгур-без граница 2022.“, које је одржано 17.3.2022., су учествовала 172 ученика наше школе. Награђени су следећи ученици:

Филип Мијатовић и Илија Чавић су остварили пласман на финално такмичење које ће бити одржано 12.6.2022. у Крагујевцу.

Честитамо награђеним ученицима и желимо пуно успеха Филипу и Илији!

Руководилац Стручног већа,

Ирена Безаревић


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

    

На Општинском такмичењу из Технике и технологије,

одржаном 11. марта 2022. године,

наша ученица Теодора Стојковић VI-1 

освојила је 1. место 

и пласиралa се на Градско такмичење 

које ће се одржати у Шапцу,  10. априла 2022. године.


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Извештај са oпштинског такмичења из математике

На Окружном такмичењу из математике, које је одржано 12.3.2022. у Београду, учествовали су следећи ученици:

4. разред - Растко Ђорђевић и Јаков Молеровић
5.разред - Вучељић Коста, Дробњак Кристина, Радоњић Марија, Пановић Андрија
6.разред - Стојковић Теодора
8.разред - Чавић Илија, Спасојевић Александра

Илија Чавић, ученик 8.разреда, је освојио 2.награду и пласирао се на Државно такмичење.

Честитамо Илији и желимо му пуно успеха на предстојећем такмичењу!


ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ ПРОГРАМЕРА НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Државно такмичење из програмирања одржано је 19. марта у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. Нашу школу је представљалo шесторо ученика: Софија Чавић V2, Андрија Ђорђевић V2, Кристина Дробњак V3, Иван Безаревић VI1, Илија Чавић VIII1 и Александра Спасојевић VIII3, под менторством наставнице информатике Слађане Маченовски. Остварени су одличи резултати:

Илија Чавић је освојио II награду

Алксандра Спасојевић је освојила III награду

Поред освојених награда, ове године по први пут наша општина има представнике и на Српској информатичкој олимпијади (СИО), која представља највиши ниво овог такмичења у нашој земљи и на којој се бира тим који ће представљати Србију на међународним такмичењима.

Нашу општину ће на СИО представљати два ученика:

наш  Илија Чавић и Ања Маченовски, ученица ОШ "Кнез Лазар".

Честитке нашим младим програмерима и њиховој наставници на изузетном успеху!

Погледајте слике


Обавештење о таблетима са дигиталним уџбеницима и штампаним уџбеницима у школској 2022-23


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На Општинском такмичењу из Српског језика и језчке културе, одржаном 26. фебруара 2022. године, ученици наше школе су постигли изузетне резултате и пласирали се на Градско такмичење које ће се одржати у Београду, почетком априла.

Ученици 5. разреда Ученици 6. разреда
Кристина Дробњак      1.место                  
Коста Вучељић 2.место
Ања Сретковић 2.место
Алекса Катанић 2.место
Теодора Стојковић           3.место
   
   
   
  
Ученици 7. разреда Ученици 8. разреда
Николета Васиљевић    3. место
Александра Спасојевић   3. место

Ученике су припремали наставници српског језика и књижевности:

Биљана Радосављевић, Зорана Вуковић, Мирослав Рабреновић и Соња Марјановић.

Честитамо и желимо пуно среће у даљем такмичењу!


Пројекат "СПАС ЗА СВАКИ ЧАС"

Зашто наслов „Спас за сваки час“ ?

Одабрали смо овакав назив јер познавање правописних правила матерњег језика није само питање наставе Српског језика и књижевности, већ сваког школског предмета, као и целог образовног система.

Ко је осмислио и реализовао пројекат?

Пројекат  су осмислили и реализовали ученици 5. и 7. разреда који похађају часове додатне наставе из предмета Српски језик и књижевност у сарадњи и под будним оком наставнице српског језика и књижевности, Соње Марјановић

Који је циљ пројекта?

Наш циљ је био да направимо е-књигу коју ћемо моћи да поделимо са велим бројем ђака и наставника, широм наше земље, како бисмо им помогли да савладају основна правописна правила. Желимо да сви у нашој околини буду писмени и да своја знања примене на сваку област живота, без обзира чиме се баве.

Зашто ова област?

Определили смо се за област Правописа јер се она, у оквиру предмета Српски језик и књижевност, обрађује у свим разредима ( од 1. до 8. разреда основне школе, као и од 1. до 4. разреда средњих школа и гимназија). Она је неопходна свима, најсвеобухватнија је и најприменљивија.

Шта смо ми научили док смо стварали овај пројекат? Које смо способности и вештине  унапредили?

Да бисмо реализовали овакав пројекат, морали смо да се упознамо са основним правописним правилима нашег језика. У литератури смо пронашли све оно што нам је потребно. На основу стечених знања, направили смо разне облике провера знања које смо представили у дигиталном облику и самим тим унапредили своје дигиталне компетенције, допунили своја знања о дигиталним алатима који се могу користити у образовању и оспособили се да та знања применимо и у другим сферама живота.

Како наш пројекат изгледа? Које смо дигиталне алате користили?

Наш пројекат је представљен у облику е-књиге.

Да наша е-књига не би била само правописни приручник, ми смо је обогатили интерактивним садржајима - игрицама и квизовима, које смо направили помоћу различитих дигиталних алата и тако је учинили приступачном и функционалном данашњим генерацијама ђака.

Која је највећа вредност нашег пројекта?Направили смо дигитални производ који ће бити постављен на сајту наше школе и моћи ће да га користе генерације ђака, наставника и родитеља дуги низ година, што чини његову највећу вредност. 

Наш пројекат има и национални значај јер познавање и поштовање правописа матерњег језика је обавеза сваког становника наше земље.

Погледајте е-књигу пројекта


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

На Окружном такмичењу из физике, које је одржано

5.3.2022. у ОШ “Бранко Радичевић“ у Београду,

наш ученик Иван Безаревић је освојио

3.награду.

Честитамо Ивану на постигнутом успеху!

   


СВЕТОСАВСКИ КОНКУРС

На Светосавском конкурсу које је расписало Колубарско - посавско намесништво - Епархије шумадијске, школске 2021/2022. године, ученици ОШ „Војислав Вока Савић“, су цртали манастире, славу, орнаменте у православној иконографији, свеце, Светог Саву, а такође су писали молитве на тему „Молитвеник мог разреда“.

Ученици на ликовном конкурсу су освојили следећа места: Павле Пуљезевић IV 1 – освојио је друго место. Теодора Стојковић VI 1 освојила је треће место.

Пошто за литерарни конкурс није одређена појединачна, него групна награда, ОШ „Војислав Вока Савић“, је освојила прво место, а диплома важи за све ученике који су учествовали, тј. диплома је посвећена школи. Књиге добијене том приликом ће бити остављене у библиотеци, тако да ће бити на располагању свима. Ученици који су учествовали на литерарном конкурсу су: Елена Вековић IV 1;  Ива Недељковић IV 1; Тина Аћимовић IV 1; Сара Саватијевић IV 1; Дамјан Ранковић IV 1; Ксенија Милошевић IV 1; Теодора Јовановић IV 2; Вања Зец IV 2; Виктор Бирчевић IV 2; Матеја Трифуновић IV 2; Анђела Живковић IV 2; Нина Павловић IV 3; Милица Митровић V 4; Драгана Дракуловић V 4; Хана Митровић VI 3; Лана Аћимовић VI 3;  Анђела Павловић VI 3; Ана Митровић VI 3.

Похваљујем ученике, хвала колегама и ученицима на сарадњи. Свако добро.

Гордана Ивановић-вероучитељ.


УПИС ПРВАКА ЗА шк. 2022/23. годину

Процедура за упис у први разред

еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ

Допис Града Београда за уџбенике


  

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ФРАНКОФОНУ ПЕСМУ

Николета Васиљевић VII-1 је била један од десет учесника који су позвани на регионално Такмичење за франкофону песму које организује Француски институт.

Николина је певала "Маман"(Лоуане). 

Такмичење је одржано 5.марта у Народној библиотеци у Београду.

Погледајте видео записе са Николининог наступа


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

Резултати општинског такмичења из хемије


ИЗВЕШТАЈ О ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ ШКОЛЕ ЗА 2021. ГОДИНУ

Одлука о усвајању извештаја о финансијском пословању школе за 2021. годину

Извештај о финансијском пословању школе за 2021. годину


III НАГРАДА ЗА ИЛИЈУ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

Окружно такмичење из програмирања одржано је 19. фебруара у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. Након три круга квалификација, на ово такмичење под менторством наставнице информатике и рачунарства, Слађане Маченовски, пласман је изборило наших шест ученика:

Чавић Софија V2
Андрија Ђорђевић V2
Кристина Дробњак V3
Иван Безаревић VI1
Илија Чавић VIII1
Александра Спасојевић VIII3

 Свих шесторо ученика имају пласман на Државно такмичење које ће се одржати 19. марта, а

Илија Чавић је освојио III награду

Честитке свима и пуно среће на Државном такмичењу!

Погледајте слике


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

На школском такмичењу из предмета -  православни катихизис - верска настава, који је одржан 24. 02. 2022. године у ОШ "Војислав Вока Савић" ученици су освојили следећа места:

прво место - Милица Митровић V 4 - 100 бодова;
прво место Драгана Дракуловић V 4 - 99 бодова;
прво место - Јана Вукашиновић V 4 - 93 бода.
прво место -  Милица Бјеличић VI 2 - 100 бодова
прво место Барбара Милошевић VI 2 - 98 бодова
прво место Лука Павловић VI 2 - 95 бодова
прво место Андрија Вићентијевић VI 2 - 95 бодова
прво место Андрија Милосављевић VI 2 - 92 бода
друго место Матеја Ђорђевић VI 2 - 86 бодова
треће место Петар Симић VI 2 - 72 бода
прво место Анастасија Јовичић VI 3 -  97 бодова
прво место Ана Митровић VI 3 - 96 бодова
друго место Лазар Дракуловић VI 3 -  85 бодова
треће место Анђела Павловић VI 3 -  70 бодова
прво место Лука Калушевић VI 4 - 98 бодова
прво место Алекса Димић VI 4 - 96 бодова
треће место Василије Давидовић VIII 1 - 70 бодова

Сви ученици су с пласирали на општинско такмичење које ће се одржати online 5. марта у суботу. Похваљујем ученике, колеге, хвала на разумевању и свако добро.

Гордана Ивановић-вероучитељ


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЛАСКУ У ШКОЛУ

Настава од 21.2.2022.се наставља по првом моделу по одлуци Кризног штаба:

У прву смену долазе ученици IV, VI и VIII разреда, а у другу смену ученици  III, V и VII разреда. Први и други разред, као и увек долазе у прву смену. Часови трају 45 минута и одељења се не деле на групе.


ОБАВЕШТЕЊЕ О СРЕТЕЊСКОМ РАСПУСТУ

Од понедељка, 14.2.2022.године до петка, 18.2.2022.године је Сретењски распуст за све ученике.

Први наставни дан након тога је понедељак, 21.2.2022.године по следећем распореду група за ученике од 5. до 8.разреда:
     понедељак – среда – петак – Б група
     уторак  - четвртак – А група
Распоред по сменама:
     I смена – четврти, шести и осми разред
     II смена – трећи, пети и седми разред
     Први и други разред остају прва смена.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

У петак 28.1.2022. године непосредну наставу у школи прате ученици Б групе


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

У понедељак, 24.01.2022., почиње друго полугодиште.

Ученици од 1. до 4. разреда наставу похађају непосредно у школи, и то цела одељења. Распоред смена је као и до сада. Ученици првог и другог разреда су прва смена. Ученици трећег разреда прве седмице биће друга, а ученици четвртог разреда прва смена.

Ученици од 5. до 8. разреда похађаће наставу по комбинованом моделу. Настава ће се одвијати у две групе А и Б. У понедељак, првог дана другог полугодишта на наставу долази група А. У уторак долази група Б. Групе се смењују на дневном нивоу. Ученици групе која није у школи пратиће часове онлајн тај дан.  

У прву смену прве седмице долазе ученици шестог и осмог разреда, а у другу смену пети и седми.

Часови за све разреде трају 45 минута.

Превоз ученика биће организован као и до сада, са једном изменом. Повратак друге смене биће у 19:05.

Обавезно је коришћење заштитних маски за све запослене и ученике.


ПРВО МЕСТО ЗА АЛЕКСАНДРУ НА ДРЖАВНОМ НИВОУ ДАБАР ТАКМИЧЕЊА

Ученица VIII3 одељења Александра Спасојевић
освојила је ПРВО МЕСТО на Републичком нивоу
Међународног такмичења из рачунарске и информатичарске писмености - Дабар.

Републички ниво Дабар такмичења је одржан 18. децембра у ОШ "Драгомир Марковић" у Крушевцу, Такмичари распоређени у 4 категорије решавали су 12 задатака за 40 минута. Наша Александра је у својој категотији "Млади Дабар" (VII и VIII разред) успешно решила све постављене задатке и тиме освојила максималан број поена.

Честитамо Александри и њеној наставници Слађани Маченовски!


РАД НАШЕ НАСТАВНИЦЕ СВРСТАН У БАЗУ РАДОВА "Дигиталне учионице"

Припрема за час "Рад са сликама"
наше наставнице информатике и рачунарства, Слађане Маченовски
сврстан је у Базу радова

Ова база радова је креирана од најбољих радова насталих у оквиру обуке наставника Дигитална учионица / дигитално компетентан наставник“, прописане од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање васпитања и образовања у циљу унапређења дигиталних компетенција наставника. Ови радови имају практичну и употребну вредност као предлози и идеје активности које наставници могу да спроведу у својој непосредној пракси.


ДРУГИ КРУГ КВАЛИФИКАЦИЈА ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

uvod u programiranje | ITkonekt

11. 12. 2021. је одржан други круг квалификација из програмирања, Након овог круга пласман на Окружно такмичење из програмирања обезбедила су још два наша ученика:

Александра Спасојевић VIII3 и Илија Чавић VIII1

Трећи, последњи круг квалификација биће одржан 23.1.2022. године.

Честитке Александри и Илији на пласману, а осталима пуно успеха у трећем кругу!


РАДИОНИЦА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

У петак, 10. децембра 2021, на дан када је пре 60 година  Иво Андрић добио Нобелову награду за  књижевност,  ученици шестог и осмог  разреда  наше школе Николина Марковић, Ђурађ Бојковић,  Дијана Ристановић,  Теодора Орловић и Александра Спасојевић  одржали су интерактивну радионицу „Негуј речи, глупост да не звечи“  у одељењу 4/2. У опуштеној атмосфери ученици су разменили искуства о разредној и предметној настави,  решавали шифровани језик, откривали значења речи,  богатили свој лексички фонд  и лепо се забавили.

Погледајте слике и кратак видео са овог догађаја


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

3. 12. 2021. је одржано Школско такмичење из математике. На такмичењу је учествовало 146 ученика од 3. до 8. разреда. Резултате најбоље пласираних ученика можете видети у приложеној табели.

Прелиминарни резултати са школског такмичења из математике


ПЛАСМАН НА ДРЖАВНИ НИВО ДАБАР ТАКМИЧЕЊЕ

Dabar

Ученица VIII3 одељења Александра Спасојевић
се пласирала на Државни ниво
Међународног такмичења из рачунарске и информатичарске писмености - Дабар.

Квалификациони ниво овог такмичења одржан је 18. новембра у дигиталном кабинету наше школе под менторством наставнице информатике Слађане Маченовски. Учествовало је 11 ученика у категорији Дабарчић (V и VI разред) и 3 ученика у категорији Млади дабар (VII и VIII разред). Такмичари су имали да реше 12 задатака у периоду од 40 минута. Поред Александре, одличан резултат су постигли и Софија Чавић V2 и Иван Безаревић VI1 који су од 12 задатака, тачно решили 11, што на жалост у њиховој категорији није било довољно за пласман на Државни ниво. Државни ниво Дабар такмичења биће одржан у Крушевцу, 18. децембра.

Честитамо Александри  и желимо пуно успеха на Државном такмичењу!


ПРВИ КРУГ КВАЛИФИКАЦИЈА ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

uvod u programiranje | ITkonekt

20. 11. 2021. је одржан први од три круга квалификација за Окружно такмичење из програмирања, Наши такмичари су успешно стартовали, а

Кристина Дробњак V3 и Иван Безаревић VI1

иако тек почетници у програмирању, су били најуспешнији и већ сада довољним бројем освојених поена обезбедили себи пласман на Окружно такмичење из програмирања које је планирано за фебруар месец. Други круг квалификација биће одржан 11.12.2021, а трећи 23.1.2022. године.

Честитке Кристини и Ивану на пласману, а осталима пуно успеха у наредна два круга квалификација!


ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ

Јесењи распуст почиње у понедељак, 8.11.2021.године, а завршава се у петак, 12.11.2021.године. Настава почиње у понедељак, 15.11.2021.године по распореду смена као ове седмице.


Потврда о закљученом уговору о осигурању ученика


ПРИЈЕМ ПРВАКА - важно обавештење

Приредба поводом свечаног пријема ученика првог разреда неће бити одржана у Центру за културу, како је раније предвиђено. Прозивка ученика првог разреда извршиће се 1. септембра у 10 часова у дворишту школе.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Настава у школској 2021/22.г. почиње у среду, 1.9.2021.г.
Наставу ће похађати цела одељења, а часови ће трајати 45 минута.

Ученицима првог и другог разреда часови ће почињати увек у 7:30.
Продужени боравак почиње са радом у четвртак, 2.9.

Приредба поводом свечаног пријема ученика првог разреда одржаће се 1.септембра 2021.г. у 10 часова у Центру за културу.

Ученици трећег, четвртог, петог, шестог, седмог и осмог разреда имаће часове у две смене, а смене ће мењати на седмичном нивоу.
Прва смена почиње у 7:30, а друга у 13:30.

У првој наставној недељи (од 1.септембра):

- прва смена ће бити ученици трећег, петог и седмог разреда.

- друга смена ће бити ученици четвртог, шестог и осмог разреда.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Потврде у сврху рефундирања трошкова за уџбенике за будући први и други разред издаваће се од 23.8.2021. до 30.9.2021. године.

Осталу докуменацију за ту намену (очитана лична карта и фотокопирана картица рачуна) прибавите на време и, уз потврду из школе, скенирано или поштом пошаљите на валидне адресе.

Остале неопходне информације добићете у наредном периоду.

-----------------------------------------

Подела наручених уџбеника преко школе обављаће се од 23.8. до поласка у школу, сваким радним даном од 10 до 14 часова. Како бисте избегли гужве и задржавања у просторијама школе, све потребне информације биће доступне на сајту школе, али и  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

-----------------------------------------

Спискови ученика одељења првог и петог разреда биће објављени 26.8. 2021.


Календар образовно васпитног рада за основне школе за школску 2021/2022. годину

Срећан почетак нове школске године

Нови распоред звоњења
 

Информације за родитеље
Електронско уписивање
 
Распоред наставе за основну школу
 
Издвајамо
Екскурзијe
Такмичења
Библиотека
Безбедност на интернету
    
Документа:
Правила понашања у установи
Правилник о мерама безбедности ученика
Распоред писмених провера знања
Термини сарадње са родитељима
Завршни рачун 2020
Завршни рачун 2021
"Наша" веб места
Блог наставнице информатике и рачунарства Слађане Маченовски
 
Сајт предмета Информатика и рачунарство
 
Блог наставнице српског језика Соње Марјановић
 
Паметни сурфер
   
Е-књига пројекта "СПАС ЗА СВАКИ ЧАС"
   
Архива
Архива:
Школска година 2013/2014
Школска година 2014/2015
Школска година 2015/2016
Школска година 2016/2017
Школска година 2017/2018
Школска година 2018/2019
Школска година 2019/2020
Школска година 2020/2021