Background-image
Прва основна школа у Лазаревцу
Школска 2018/2019 - друго полугодиште
Вести из првог полугодишта

Јавна набавка добара - електрична енергија

Kонкурсна документација


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊА

На Окружном такмичењу из програмирања, из наше школе учствовало је 5 ученика:

1. Илија Чавић V1
2. Андрија Братић V1
3. Теодора Ђорђевић  VI4
4. Огњен Дробњак VI3
5. Огњен Матић VII4

Они су уједно били најбројнија екипа из наше општине на овом такмичењу.  

Теодора Ђорђевић и Огњен Матић
су освојили
ТРЕЋУ НАГРАДУ

док је Илији и Теодори недостајало само 5 поена за пласман на Државно такмичење. Награђени ученици су добили дипломе а њихова наставница информатике Слађана Маченовски, Захвалницу као ментор награђених ученика.

Честитамо!

Више информација о самом такмичењу можете погледати на блогу наставнице информатике С. Маченовски Вока информатика


ПРОЈЕКАТ "На Робинсоновом острву"

У петак, 7.6.2019.године у одељењима 5-3 и 5-4 реализован је час Српског језика и књижевности на којем су представљени резултати пројектне наставе, према садржајима новог наставног плана и програма за пети разред. У оквиру Пројекта „На Робинсоновом острву“ ученици подељени у шест група требало је да се упознају са животом и делом Данијела Дефоа, романом „Робинсон Крусо“ и друштвеном климом тога доба. У складу са својим интересовањима покушали су да реконструишу живот на пустом острву - како је саградио станиште, чиме се хранио и шта је узгајао, како се одевао и правио посуђе и остало што му је било потребно за живот.Једна група је правила мапу Робинсонових путовања, а кроз драматизацију дела романа ученици су приказали сцену у којој се као младић супротставља саветима родитеља и одлучује за авантуристички живот. Прикупљање података, осмишљавање и израда пројекта трајала је месец дана. Осим наставнице Српског језика и књижевности Биљане Радосављевић, која је осмислила пројекат и задатке, у реализацији су учествовали: наставница Технике и технологије Сања Живановић, наставница Географије Милена Миловановић, наставница Биологије Даниела Ковачевић и наставник Ликовне културе Бојан Лазов. Жири састављен од наставника и ученика седмог разреда оцењивао је садржај, квалитет, естетку вредност, оригиналност и презентовање радова. И сами ученици су по групама оцењивали ток израде задатака. Часу у одељењу 5-3 присуствовали су директор и педагог школе. Део атмосфере са часова можете погледати на фотографијама.

Б.Радосвљевић

Погледајте сликe


ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА 5. РАЗРЕДА

Дана 25.05.2019.године изведена је једнодневна екскурзија за ученике V разреда на релацији Лазаревац- Ваљево- Бранковина- Троноша- Тршић- Лазаревац, преко агенције  „Космополис“ из Аранђеловца.

На екскурзију смо кренули  у 08:00 часова према Ваљеву где  смо  разгледали Тешњар, посетили Народни  музеј и Муселимов конак.  Народни музеј је музеј комплексног типа. Својом делатношћу покрива територију Колубарског округа – град Ваљево и општине: Осечина, Мионица, Лајковац, Уб и Љиг. кроз активности заштите културне баштине, остваривање  културолоших и васпитно-образовних задатака. Тешњар је стари део града Ваљева и је један од његових најупечатљивијих симбола. Налази се на десној обали Колубаре, стешњен између речног тока и брда. Муселимов конак је најстарија сачувана зграда у Ваљеву. Почетком 1804. године у њему су били заточени ваљевски кнежеви Алекса Ненадовић и Илија Бирчанин, и из њега су одведени на губилиште, у историји познате као "сеча кнезова" У наставку екскурзије посетили смо Бранковину. У Бранковини је позната песникиња Десанка Максимовић провела детињство, а у црквеној порти,.нешто даље од саме цркве налази се и њен гроб. У току дана посетили смо манастир Троношу. Манастирска црква, посвећена Ваведењу Пресвете Богородице, грађена је 1317. године, обновљен 1559. године. Сваке године на Велики четвртак прилажу се  две свеће дуге 2m и пречника 20cm, њих прилажу мештани околних села и називају се ратарске свеће. По програму на крају смо посетили Тршић. Поред Вукове спомен куће са окућницом, као централног места, етнографски спомен парк садржи већи број грађевина народног неимарства, карактеристичан за живот људи из Јадра у 19. веку. У долини реке Жеравије, од улаза до спомен куће постављени су вајати, магазе, качаре, воденице поточаре, као и објекти намењени посетиоцима ресторани и продавнице сувенира.

Погледајте сликe


ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА "КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА"

У финалу међународног такмичења "Кенгур без граница"
одржаног 9. јуна на ПМФ-у у Крагујевцу
МИХАИЛО РАДОВАНОВИЋ  VI2
освојио је 5. место и
ДРУГУ НАГРАДУ
- Сребрна медаља -
Све честитке Михаилу на  постигнутом  успеху!

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

На Републичком такмичењу у одбојци
ученице 7.и 8. разреда
освојиле су
ПРВО МЕСТО!

Честитамо!


Јавна набавка добара - електрична енергија

Kонкурсна документација

Позив за подношење понуда


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

У Зрењанину, у основној школи која носи име нашег најпознатијег географа „Др Јован Цвијић“, одржано је 25. маја 2019. Републичко такмичење из географије. На једном месту окупило се око 300 најбољих географа, основаца из наше земље. 
Нашу школу представљали су Ксенија Чоловић и Александар Рабреновић, ученици осмог разреда (менторка Јелена Томић) као и Лазар Живановић, ученик седмог разреда (менторка Милена Миловановић). Наши географи су за остварене резултате добили Похвалнице, а двоструког учесника Републичког такмичења Александра Рабреновића је један поен делио од бронзане медаље и трећег места. 
Поред разгледања града на Бегеју искористили смо прилику да обиђемо и Царску бару, те проширимо своја знања о овом природном резервату. 

Jeлена Томић, наставница географије

Погледајте сликe


ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА

Екскурзија на релацији: Лазаревац – Жича – Врњачка Бања (ноћење) – Крушевац – Љубостиња -  Лазаревацреализована у периоду од 20. маја до 21. маја 2019.године

У понедељак, 20.маја 2019.  године 89 ученика 6. разреда кренуло је на дводневну екскурзију са својим одељењским старешинама (Александар Богетић – 6/ 1, Зорана Вуковић – 6/2, Соња Марјановић – 6/3, Драгана Јеремић – 6/4) , у организацији Туристичке агенције „Рекреатива“ из Аранђеловца.

Након уобичајене полицијске контроле  аутобуса  на паркингу испред ресторана „ Ловац“, ученици су са својим наставницима, водичима и доктором кренули на пут  у 8:00, као што је и планирано.

Путујући Ибарском магистралом, након уобичајене паузе за доручак, наше прво одредиште био је манастир Жича, српски средњовековни манастир из прве половине 13. века, који се налази у близини Краљева и припада Епархији жичкој Српске православне црква. Подигао ју је први краљ Србије из династије Немањића, Стефан Немањић од 1206. до 1221. године, а значајну улогу у њеном подизању имао је и његов брат, Свети Сава. После стицања црквене самосталности 1219. године, у Жичи је смештено седиште аутокефалне српске архиепископије. Почетком последње деценије XIII века, манастир је страдао у нападу Татара, после чега је седиште архиепископије пренето у Свете Апостоле код Пећи, а сам манастир је почетком 14. века обновио краљ Милутин (1282—1321). Током средњег века, у Жичи су устоличавани епископи и овенчавани краљеви из династије Немањића, због чега је позната и као Седмоврата.

Након обиласка Жиче, стигли смо у Врњачку Бању. Са водичем смо прошетали Бањом и посетили сва значајнија места у овој бањској лепотици. Сазнали смо да се у Врњачкој Бањи налази седам минералних извора: Топла вода, Слатина, Снежник, Језеро, Борјак, Бели извор и Врњачко врело, од којих се за терапије користе четири (Топла вода, Снежник, Језеро и Слатина ) док се воде са три извора флаширају као природне минералне воде (Вода Врњци - Борјак, Борјак 3 и Белимарковац за Елемент воду). Врњачка Бања има веома дугу традицију лечилишта. Посетили смо Римски извор, место где су Римљани су изградили лечилиште, на врњачком топлом минералном извору у времену од 2. до 4. века. О томе сведоче и археолошки налази у ужем језгру римске бање, односно, базена за купање, римског извора топле минералне воде и мноштво кованог новца који остављан у лековитом извору. Овде су на лечење и опоравак махом долазили римски легионари, као и романизована аристократија староседелаца. Посетили смо и прелепи Јапански врт, који је Врњачкој Бањи поклонила амбасада Јапана. Уживали смо у лепотама и миру овог врта, а онда се упутили ка Мосту љубави где смо се фотографисали на месту где су многи посетиоци Бање „закључали“ своју љубав.

Након слободног времена које смо имали у Бањи, сместили смо се у хотел. После  веома обилне вечере, отишли смо у дискотеку која је у склопу хотела.  Када се забавно вече завршило, отишли смо  на спавање. Ученици су били веома добри и  њихово понашање  је за сваку похвалу.

2. дан

У 8:00 сати смо отишли на доручак, који је био на бази шведског стола, што је децу посебно обрадовало и задовољило све њихове укусе.

Већ у 9.00 сати кренули смо у Крушевац. Обишли смо Галерију Милића од Мачве, нашег славног сликара. Ту  је смештен његов легат „ Косово – први праг Србије“, у оквиру кога преовлађују уља на платну са мотивима позније средњовековне историје. Kосово, косовска битка и њени актери су преовлађујући  симболи и мотиви у овој колекцији (“Kнез Лазар и кнегиња Милица”, “Честити Хребељановићи”, “Мајка Јевросима”…). Осим слика, у овој галерији чува се и први штафелај сликара, његов препознатљив скиптар, качкет и плашт.

Затим смо прешли у Лазарев град где смо обишли Цркву Светог Првомученика Стефана, познатију као Лазарица. Она се  налази  у центру данашњег Крушевца, а подигао ју је, највероватније између 1377/1378. и 1380. године кнез Лазар (1371 — 1389), као придворну цркву. Има основу триконхоса, а њена спољашњост је урађена на византијски начин, наизменичним ређањем реда тесаника и три реда црвене опеке. Црква, заједно са Раваницом, представља својеврстан почетак Моравског стила. Она је први објекат у Србији који је доживео стручну рестаурацију и конзервацију, што је обављено у периоду од 1904. до 1908. године.

Наша следећа посета била је Стална поставка Народног музеја  у Крушевцу која обухвата хронолошки опсег од праисторије, преко антике и средњег века, кроз раздобље турске превласти и обнове српске државности, све до средине XX столећа. Организована у два нивоа репрезентативног музејског здања, стална поставка је распоређена на 583 m² изложбеног простора. Одабрани експонати, као и сама поставка у целини сведоче о културном и историјском развоју крушевачког краја водећи посетиоце хронолошки и сликовито кроз историјска раздобља. У приземљу, стална поставка, обухвата хронолошки распон од праисторије све до почетка XIX века. Као тематске целине, представљена су три моравска града ‒ Крушевац, Сталаћ и Козник, с посебним акцентом на Крушевачки град и период владавине кнеза Лазара. На сликовит и језгровит начин поставка у приземљу пружа осврт на Косовски бој, као и период деспота Стефана Лазаревића.

Изложбени простор на спрату сачињавају две целине. Прва обухвата сталну поставку, док другу чини Свечана сала, простор намењен реализацији тематских изложби, како самог Народног музеја Крушевац, тако и других музејских установа. Целина посвећена сталној поставци хронолошки је наставак поставке у приземљу и одухвата период ХIX и XX столећа. Представљен је богат етнографски и историјски материјал који илуструје најзначајније сегменте развоја сеоске и урбане културе на овом простору, период Првог и Другог српског устанка, као и Првог и Другог светског рата.

Осим централног објекта, у састав Народног музеја  града Крушевца улази и Кућа Симића, коју смо такође посетили. Ученици су могли, поред сталне поставке најугледније крушевачке породице Симића, да виде и изложбу „Од салвета до лајкова“ која је тренутно постављена у оквиру манифестације „Ноћ музеја“.

Након обилазака, ученици су имали могућност да прошетају главном крушевачком улицом и уживају седећи на главном тргу где је смештен Споменик косовским јунацима.

При повратку у Врњачку Бању, посетили смо манастир Љубостињу, задужбину царице Милице. У Љубостињи су сахрањене кнегиња Милица (монашко име Јевгенија), жена кнеза Лазара и монахиња Јефимија (Јефронисија ), које су се после Косовске битке овде замонашиле са бројним удовицама српских властелина погинулих у бојевима на Марици и Косову пољу. Данас је Љубостиња женски манастир који чува и одржава око педесет монахиња.

У 15:00 сати ручали смо у хотелу Браза, спаковали ствари у аутобусе и кренули пут Лазаревца, преко Краљева, Горњег Милановца, Чачка...

У Лазаревац, крајње одредиште,  стигли смо у 19:30 минута.

Реализовано је све што је предвиђено планом. Агениција „ Рекреатива“ је задовољила све наше критеријуме и испунила очекивања.

Соња Марјановић, руководилац већа 6. разреда

Погледајте сликe


ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА

ЛАЗАРЕВАЦ - СУБОТИЦА - ПАЛИЋ - ергела КЕЛЕБИЈА - НОВИ САД - ПЕТРОВАРАДИН - СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - манастир КРУШЕДОЛ - НОВИ САД - ЛАЗАРЕВАЦ

15. и 16. маја 2019. године VII разред наше школе отпутовао је на дводневну екскурзију, са 108 ученика у 5 одељења и њиховим Одељенским старешинама и психологом школе у извођењу ТА "Recreativa" doo из Ваљева. После поласка у 8 часова и једном паузом, стигли смо у Суботицу, где смо обишли Градску кућу изграђену у стилу сецесије, а затим обишли Зоо - врт на језеру Палић. После тога, отишли смо у ергелу " Келебија" где смо посетили музеј кочија и обишли штале са коњима расе Липицанер. На крају, вратили смо се и стигли у Нови Сад на вечеру и у дискотеку до после поноћи. Наредног дана, после доручка, обишли смо Петроварадин са својим музејем оружја, чувену "Топовњачу" и бунаром унутар здања. затим смо се одељенски фотографисали поред куле са сатом. Након тога, обишли смо Сремске Карловце и у њима посетили Саборну цркву и Филолошку гимназију. Пут нас је затим одвео у манастир Крушедол на Фрушкој Гори, где смо се упознали са његовом историјом. По повратку у Нови Сад на ручак, обишли смо сам центар са спомеником Светозару Милетићу и Српским народним позориштем. Повратак кући уследио је до 20 часова.

Утисци ученика су фантастични, било да се ради о организацији и смештају, било да је реч о локацијама и објектима које су посетили!

Одељенско веће VII разреда

Погледајте сликe


КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА - РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

У суботу, 11.маја 2019.године, одржано је Републичко такмичење "Књижевна олимпијада" у Карловачкој гимназији. Николина Ђурђевић, ученица 8/4, учествовала је на освојим престижном такмичењу. Од максималних 20 поена Николина је освојила 17 и тако остварила изузетан успех.

Николина и њена наставница српског језика, Соња Марјановић, уживале су у лепотама Сремских Карловаца, културног и духовног центра српског народа.

Погледајте сликe


НАЈБОЉИ НА ПРОЛЕЋНОМ КРОСУ

5.разред - девојчице
1. Ена Белаћевић 5-1
2. Мина Белаћевић 5-1
3. Клара Вучићевић 5-5
      5.разред - дечаци
1. Душан Стевановић 5-5
2. Лука Китановић 5-2
3. Бојан Обрадовић 5-3
6.разред - девојчице
1. Мина Обрадовић 6 3
2. Сања Драгићевић 6 3
3. Ивана Вићентијевић 6-1
6.разред - дечаци
1. Дамјан Рајшић 6- 4
2. Немања Павловић 6- 4
3. Андрија Миленковић 6- 2
7.разред - девојчице
1. Анђелика Васић 7-2
2. Теодора Живановић 7-2
3. Наташа Дринчић 7-2
7.разред - дечаци
1. Огњен Остојић 7-5
2. Стеван Марковић 7-5
3. Филип Лесендрић 7-5
8.разред - девојчице
1.Софија Митић 8-1
2.Ксенија Чоловић 8-1
3.Мина Орловић 8-3
8.разред - дечаци
1. Лазар Петровић 8 3
2. Александар Обрадовић 8 1
3. Матеја Терзић 8 2

Погледајте сликe


УСПЕСИ НАШИХ СПОРТИСТА

Атлетика
5.и 6.разред - девојчице (100м)
Клара Вучићевић 5-5 1.место - 100 метара
Ена Белаћевић 5-1 2.место - 100 матара
Ана Остојић 6-3 3.место - 100 метара
Мина Белаћевић 5-1 2.место - 300 метара
Мина Обрадовић 6-3 3.место - 300 метара
Амела Саити 6-2 2.место - 600 метара
Петра Кокановић 6-2 3.место - 600 метара
1. Ана Остојић 6-3 3.место - 4x100
2. Дуња Добривојевић 6-2
3. Дуња Дубока  6-2
4. Ђурђина Бељић 6-1
5.и 6.разред - дечаци
Ђорђе Митровић 6-1 2.место - 100 метара
Душан  Стевановић 5-5 2.место - 600 метара
Лука Китановић 5-2 1.место - 300 метара
Дамјан Рајшић 6-4 2.место - 300 метара
1. Андрија Терзић 6-4 2.место - 4x100
2. Дамјан Рајшић 6-4 
3. Ђорђе Митровић 6-1
4. Богдан Поповић  6-1
7. и 8. разред - девојчице
Нађа Каличанин 8-2 3.место - 100 метара
Мина Орловић 8-3 2.место - 300 метара
Софија Митић 8-1 1.место - 600 метара
Анђелика Васић 7-2 2.место - 600 метара
   
1. Нађа Каличанин 8-2 1.место - 4x100
2. Ленка Милићевић 8-2
3. Ђурђа Милићевић 8-2
4. Јована Севић 8-5 
7. и 8. разред - дечаци
Александар Рабреновић 8-3 1.место - 300 метара
Алекса  Гарић 8-4 3.место - 300 метара
Огњен Китановић 7- 5 2.место - 300 метара
Лазар Петровић 8-3 2.место - 800 метара
Матија Терзић 8-2 3.место - 800 метара
1. Александар Рабреновић 8-3 1.место - 4x100
2. Алекса  Гарић 8-4
3. ИгорБлажић 8-1
4. Никола Недељковић 8- 5
Рукомет
  
7. и 8. разред девојчице 1.место
5. и 6. разред  девојчице 1.место
5. и 6. разред дечаци 2.место
Фудбал
7. и 8. разред девојчице 1.место
5. и 6. разред  девојчице 3.место
Одбојка
7.и 8. разред девојчице 1.место
7.и 8. разред дечаци 1.место
5.и 6. разред  девојчице 1.место
5.и 6. разред дечаци 1.место
Кошарка
  
5. и 6. разред  девојчице 2.место
5.и 6.разред дечаци 3.место
  
Градско такмичење - одбојка
7. и 8. разред девојчице 2.место
5. и 6. разред  девојчице 3.место

  

  

  

  


"ГеоМат ЗАУЗМИ СТАРТ"

Овогодишња манифестација Мај месец математике повезује две дисциплине математику и географију и носи назив Истражи координате. Овоме је претходио конкурс Мапирање математике којим је радионица професионалне оријентације “ГеоМат заузми старт” постала део званичног програма овогодишњег М3. Радионица је одржана 8. маја 2019. у Модерној галерији у оквиру Отворених математичких учионица у организацији Гимназије Лазаревац. Најбољи географи, ученици осмог разреда наше школе, били су домаћини својим вршњацима из школа Кнез Лазар и Слободан Пенезић Крцун. Повезивањем знања из географије и математике ученици су се упознали са занимањима: картограф, туризмолог, метеоролог, агроном и демограф и на један другачији “заузели“ добар старт пред завршни испит. Погледајте сликe

Аутор радионице,

Јелена Томић, професорка географије


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ "Мали Пјер 2019"

На општинском  такмичењу за најбољу карикатуру „Мали Пјер 2019“ Дуња Дубока освојила је ПРВО МЕСТО и пласирала се на Републичко такмичење.


ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Републичком такмичењу из математике одржаном у Новој Вароши од 10. до 12. маја 2019., ученик

Михаило Радовановић
освојио је високу
ТРЕЋУ НАГРАДУ

док је ученица VI-2

Дуња Дубока
освојила висок пласман

Све честитке нашим такмичарима на сјајном успеху!


ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА "Програмер Јуниор 2019"

У финалу такмичења Програмер Јуниора 2019, одржаног 11. маја у просторијама рачунарске гимназије у Београду, наш тим у саставу:

Мина Томовић и Лука Грујић
освојио је
ТРЕЋЕ МЕСТО

Као награду Мина и Лука су добили по мултимедијлну тастатуру и миш, а њихов ментор, наставница информатике Слађана Маченовски, ваучер за похађање семинара "Python кроз наставу".

      

Честитамо  нашем тиму!

Више информација о самом такмичењу, слике, снимак доделе награда, као и спотове којима су Мина и Лука изборили пласман у финале, можете погледати на блогу наставнице информатике С. Маченовски Вока информатика.


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Дана 11.05.2019.године на језеру Очага одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи. На такмичењу је учествовало девет екипа. Нашу школу су представљале две екипе:

Екипа број 1.:                       Екипа број 2.:
Матеја Петровић 8-3,
Хелена Орловић 6-2,
Ања Дражић 6-3,
Теодора Орловић 5-4,
Вања Вулићевић 7-4,
Сара Нешић 5/4.
Александра Пауновић 6/2,
Ивона Максимовић 6/2,
Теодора Каменица 6/3,
Сања Драгичевић 6/3,
Стефан Драгић 6/2,
Николина Стојановић 6/2.

Екипа број 1. је заузела 2.место, а Екипа број 2. је заузела 4.место

Поред такмичара из наше школе учествовала су и четири симуланта који су одлично одрадили своје задатке. Симуланти су: Огњена Ђорђевић 6-2, Елена Аћимовић 6-2, Петра Кокановић 6-2 и Симона Рајић 6-2.

Честитамо свим учесницима!

Погледајте сликe


M3 - МАЈ, МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

У оквиру манифестације " М3 - Мај - месец математике" која је одржана у нашем граду 8. маја 2019. у Модерној галерији Центра за културу - Лазаревац под покровитељством Центра за промоцију науке из Београда и Гимназије из Лазаревца, наша школа је у термину од 12h15min - 13h, учествовала са презентацијом и радионицом на тему " Израда осносиметричних фигура". Наиме, ученици петог разреда наше школе су са својим наставницима презентовали своје радове у оквиру пројектне наставе " Осна симетрија" ученицима трећег и четвртог разреда наше и других школа из општине, и помагали им у изналажењу идеја и изради својих осносиметричних фигура.

Погледајте сликe


ПРОЈЕКТНА НАСТАВА  - V разред

У оквиру пројектне наставе у V разреду, ученици су имали да истраже осносиметричне облике у апстрактном или живом свету око себе и да их материјализују по својим могућностима. Ево неких од њих.


ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИЦЕ 6. РАЗРЕДА "Шта све треба да знам о пубертету"

У среду, 24. априла 2019. године у нашој школи, за ученице 6. разреда реализовано је интерактивно предавање у оквиру програма  Аlways - "Све што желиш да знам о пубертету!"

Програм је подржан од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања, а релизује га DNA GLOBAL GROUP. Mодератор је била Биљана ИвељићПосредници у реализацији су биле Зорана Вуковић, одељењски старешина 6/2 и педагог школе Бојана Ристић.

Програм се реализује у циљу проширивања мера које помажу ученицама да живе здравије, а наше шесткиње су активно учествовале у реализацији.

Зорана Вуковић

Погледајте сликe


ПРОГРАМЕР ЈУНИОР 2019

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија у Београду организују, тринаесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа "Програмер јуниор 2019".

Такмичење је екипно (екипа од два члана). Да би се квалификовале за финално такмичење, екипе су имале задатак да сниме видео запис (спот), у трајању од 60 секунди, са темом "Програмер јуниор 2019" (у формату .AVI или .MP4). Комисија Рачунарске гимназије је извршила избор финалиста. Међу 10 изабраних тимова нашао се и наш тим у саставу:

Мина Томовић, ученица VII-1 и
Лука Грујић, ученик VII-1.

Финале такмичења  "Програмер јуниор 2019", одржаће се у суботу, 11. маја 2019. године у просторијама Рачунарске гимназије у Београду. На финалном такмичењу екипе на задату тему у року од 2 сата треба да реше постављени проблем користећи један од програмских језика SCRATCH, PYTHON, C#. Након презентовања радова, комисија ће одлучити о наградама, а свечана додела одржаће се истог дана у просторијама Рачунарске гимназије.

Сви финалсти добијају сертификат о учешћу, а сви наставници чији ученици уђу у финале добијају сертификат о учешћу и ваучер за похађање семинара. Спонзори такмичења су ЦЕТ и Порталибрис који су за најбоље екипе обезбедили следеће награде:

Прво место: Таблет x2,
Друго место:
Екстерни хард диск x2,
Треће место: Мултимедијална тас
татура и миш x2.

Мини и Луки, желимо пуно успеха у финалу!

Слађана Маченовски, наставница информатике


СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23.априла сваке године. Даном књиге је поглашен датум рођења и смрти многих познатих писаца. Најчешће се напомиње да је 23. април дан смрти два великана књижевности, Мигела Серванеса и Вилијма Шекспира. Одлука о обележавању Светског дана књиге донета је на Генерлној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године.

Ученици наше школе обележил су овај дан на часовима српског језика.

Зорана Вуковић


НАЈБОЉА КАРИКАТУРА "Мали Пјер"

На школском такмичењу за најбољу карикатуру "Мали Пјер", следећи ученици су освојили награде:

- у категорији од 1. до 4. разреда

1. награда     Вања Ђурковић III2
Матеја Живковић IV1
2. награда     Инес Читлучанин III1
Лена Ивковић IV1
3. награда     Јован Јовановић IV3
Теодора Перић IV1

- у категорији од 5. до 8. разреда

1. награда     Дуња Дубока VI2
2. награда     Преддраг Јовановић   VI1
Мариола Јовановић V5
3. награда     Тамара Цветковић V4
Милица Ђурић VI1

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У недељу, 14.04.2019.године у ОШ "Иво Андрић" у Београду одржано је Окружно такмичење из биологије. Нашу школу су представљале три ученице:

Милица Благојевић, ученица VII-4,
Ленка Милићевић, ученица VIII-2, ,
Анђела Бјеличић, ученица VIII-5.

Ученица Анђела Бјеличић остварила је пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано 26.05.2019.године на Биолошком факултету у Београду.

Честитамо ученицима!


НАГРАДЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ "Кенгур без граница"

ДРУГИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   похвала / награда  Предметни наставник
Софија Чавић II3 похвала Ана Јаблан
Емилија Јаковљевић II1 похвала Биљана Шутић
Алекса Милосављевић II1 похвала Биљана Шутић
Коста Живковић II3 похвала Ана Јаблан
Ања Сретковић II3 похвала Ана Јаблан

ТРЕЋИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   похвала / награда  Предметни наставник
Инес Читлучанин III1 похвала Марина Сика
Хана Митровић III1 похвала Марина Сика

ПЕТИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   похвала / награда  Предметни наставник
Илија Чавић V1 похвала Наташа Костић
Александра Спасојевић V3 похвала Ирена Безаревић

ШЕСТИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   похвала / награда  Предметни наставник
Михаило Радовановић VI2 прва награда
(максималан број поена)
Петар Мијаљевић
Дуња Дубока VI2 похвала Петар Мијаљевић

​​​​​​Финално  такмичење  биће  одржано  9. јуна 2019. на Природно–математичком  факултету  у  Крагујевцу  и  на  њега  се  пласирао  ученик  шестог разреда Михаило  Радовановић!

СВЕ  ЧЕСТИТКЕ НАГРАЂЕНИМ ТАКМИЧАРИМА И ПУНО СРЕЋЕ У ФИНАЛУ!


ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ "Мали победник"

Две ученице другог разреда Марија Радоњић II-1 и Николина Аксић II-1 (уцитељица Биљана Шутић) и ученик шестог разреда Огњен Дробњак VI-3 (наставница српског језика Соња Марјановић) су учествовали на VII Фестивалу поезије београдских основних школа "Mали победник" и њихове песме су објављене  у Зборнику фестивала.

Честитамо !


"Живот и дело Добрице Ћосића"

Ученици другог разреда продуженог боравка су у Градској библиотеци присуствовали часу посвећеном животу и делу Добрице ЕрићаПогледајте сликe


ХУМАНИТАРАН КОНЦЕРТ ЗА САРУ

Ученице Теодора Каменица VI-3 и Ана Остојић VI-3 са наставницом верске наставе Горданом Ивановић учествовале су у програму Хуманитарног концетра за Сару Матић који је одржан у Центру за културу.


ПРОЈЕКАТ "Загађење и заштита животне средине"

Наставници Стручног већа природних наука су педложили тему загађења и заштите животне средине коју су прихватили ученици од петог до осмог разреда. У презентацијама ученици су користили податке на које су их упутили наставници. Ученици су посматрали промене у свом окружењу и фотографисали их. Од бројних радова радова  изабрано је  неколико  најуспешнијих. Наставници су били веома задовољни радом ученика па су одлучили да пријаве рад у виду угледног  часа и уврсте у програм „Недеља Вокине школе“.

Погледајте одабране презентације:

Колубара - одрживи развој

Истраживање стања угрожености средине у непосредном окружењу.pptx

Линк за мапу:

https://drive.google.com/open?id=1rLvZm7mLO_HCFTl9bLqPQNwQ9nIvBvWC&usp=sharing


ПРОЈЕКАТ "Светски дан заштите биодиверзитета"

Пројекат "Светски дан заштите биодиверзитета" реализује се у неколико фаза а прва је била сетва семена лековитог и зачинског биља са професорком историје Данком Војиновић , учитељицама Биљаном Шутић и Катарином Маринковић и ученицима II-1 и II-4. Ученици су најозбиљније схватили свој задатак, посејали и залили семе и настављају да прате раст својих биљака до 22.5.2019. године када ће бити одржана манифестација "Где год видиш згодно место ти дрво посади..." и том приликом  ће они пресадити своје биљке у Бојчинској шуми Погледајте слике


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ MATEMATIKE

После заседања Државне комисије за такмичења и одређивања граница пролазности по разредима, два ученика наше школе су на Окружном такмичењу из математике освојили вредне награде и пласирали се на Државно такмичење из математике које ће бити одржано од 10. - 12. маја 2019. у ОШ" Живко Љујић" у Новој Вароши. То су:

Михаило Радовановић  VI2    -  прва награда ( 3. масто )
Дуња Дубока VI2    -  друга награда ( 17. масто )

На Државно такмичење ићи ће у пратњи свог наставника Петра Мијаљевића. Са два учесника на највишем нивоу математичких такмичења, наша школа је најуспешнија на територији општине Лазаревац.

Све честитке нашим такмичарима и њиховом наставнику и
пуно успеха на Државном такмичењу!


ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

У суботу, 4.4. 2019. у ОШ "Десанка Максимовић" у Београду одржано је Окружно (градско) такмичење из Српског језика и језичке културе. На такмичењу је учествовало 12 ученика наше школе. Најбоље резултате остварили су:

Александра Спасојевић, ученица V-3, која је освојила друго место
Борис Марјановић, ученик VI-2, који је освојио треће место.

Ово је највиши ранг такмичења за њихов узраст.

Честитамо ученицима и њиховим наставницама!


ПРВО МЕСТО ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ

На Међуокружном такмичењу у женској одбојци, наше ученице су освојиле ПРВО место.

Честитамо!!!


ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ "Вокина учионица"

130 година Вокине школе, велики  јубилеј,  мотивисао нас je  да изађемо пред наше суграђане и по први пут јавно промовишемо  успех наших ђака. То смо урадили 18.марта 2019. од  9 до 16 часова на платоу испред Рударсе чесме  реализована је „Вокина учионица“. 

На путу знања дајемо све од себе што најбоље показују резултати  наших  ђака и њихових наставника. Не предајемо се,  ни после толико година, и даље сијамо, и пуни ентузијазма  грлимо као новим сазнањима и умећима.“

ога дана на штанду Вокине учионице, ученици промотери делили су флајере, балоне и бомбоне суграђанима. Срдачно су им објаснили циљ промоције и упутили су их на активности које ће бити реализоване у току Вокине недеље.

Придружили су  нам се  и бивши Вокинци, који  су са поносом то нагласили. Радо су се присетили  „старих  школских дана“.

Нисмо заборавили ни оне „будуће Вокинце“ па смо реализовали  радионице са предшколским групама:

Играмо се и учимо на путу око свет;

Упознајемо земље света и упутимо поздраве на енглеском и француском јер ЗНАЊЕ ЈЕЗИКА  је почетна карта у свет;

Учитељи и деца  нашим суграђанима на дар (читали су бајке у костимима, рецитовали своје песме о Воки Савић, рецитације најмлађих првака, ЕКО ЉУДИ дарују суграђанима, играјмо се друштвених игара од рециклираног материјала).

 Путујуући квиз знања, био је намњен старијим суграђанима  који су желели да  провере своја  знања  из географије.

Свакако наши ученици су годинама најбољи спортисти, и то никако не заборављамо. Суграђане су овом приликом поздравиле сестре Рајковић (некадашње Вокинке), еврпске првакиње у кик боксу.

За крај  промоције  наше одбојкашице и  рукометаши изнели су своје пехаре и медаља, ван зборнице, да њиховим сјајем завршимо диван дан који је многим суграђанима измамио осмехе на лице.

НЕГУЈМО  ТРАДИЦИЈУ НАЈСТАРИЈЕ ШКОЛЕ У ГРАДУ! 

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!

 И ЈА САМ ВОКИНАЦ!

Катарина Маринковић


130 ГОДИНА ВОКИНЕ ШКОЛЕ

У петак, 22. 3. 2019. у Центру за културу Лазаревац одржана  је свечана приредба поводом прославе јубилеја Вокине школе.

Приредба је прављена по мотивима књиге “Школа” Јасминке Петровић, која приказује школу из једног другачијег угла уз пратећи филм “И ја сам Вокинац”. У њему су приказани бивши Вокинци из различитих градова широм света, а различитих занимања. За приредбу је била задужена наставница Зорана Вуковић. Погледајте слике


ТАКМИЧЕЊЕ"Kњижевна олимпијада"

На Општинском нивоу такмичења, одржаног је у суботу, 3.марта 2019.године у нашој школи, ученице осмог разреда оствариле су следећи успех:

Ученик Ранг Наставник
Наталија Благић 8/3 1.место     Соња Марјановић
Николина Ђурђевић 8/4     1.место Соња Марјановић
Сара Дашић 8/2 3.место Зорана Вуковић
Ана Бранковић 8/4 3.место Соња Марјановић

На Градском такмичењу, одржаном је у суботу, 30.марта 2019. године у Београду, ученице осмог разреда оствариле су изузетан успех. Ученица Николина Ђурђевић (8/4) пласирала се на Републичко такмичење које ће се одржати у Сремским Карловцима, у мају месецу.

Ученик Ранг Наставник
Николина Ђурђевић 8/4     1.место    Соња Марјановић
Наталија Благић 8/3 3.место Соња Марјановић

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Окружно такмичење из математике града Београда одржано је 23. марта 2019. године у ОШ " Бранко Радичевић" у Батајници (општина Земун) од 10 до 12 часова и 30 минута. Из наше општине учествовало је 40 ученика, а из наше школе 13 ученика, и то 4 ученика четвртог разреда, 1 ученик петог, 5 ученика шестог разреда и 3 ученика седмог разреда.

Резултати и награде биће објављени накнадно када буду одређени од стране Подружнице Друштва математичара Србије за Београд, као и пласман на Државно такмичење.


КЕНГУР 2019

Међународно такмичење из математике "КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА" одржано је и ове године у нашој школи, тардиционално 21. марта 2019. године од 10 часова. 

Из наше школе на овом такмичењу учествовала су 124 ученика, и то:

први разред 19
други разред 42
трећи разред 22
четврти разред 15
пети разред 10
шести разред 16
седми разред 3
осми разред 1

Такмичење је протекло као и увек у најбољој такмичарској атмосфери јер је ово такмичење омиљено међу нашим ученицима, толико да је наша школа прошле школске године добила и Захвалницу Друштва математичара Србије за популаризацију математике и такмичења " Кенгур без граница" међу ученицима.

Радови се прегледају на Природно - математичком факултету у Крагујевцу и резултати ће бити доступни кроз месец дана.


ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА "Наслеђе ОШ В.В.Савић"

Наш библиотекар Јасне Глишић је поводом Дана школе организовала изложбу фотографија под називом - Наслеђе ОШ „Војислав Вока Савић“ у Центру за културу Лазаревац. Погледајте слике


ЖИВОТ И ДЕЛО ДЕСАНКЕ МАКСИМОВИЋ

У школи је организована изложба – Живот и дело Десанке Максимовић (панои, књиге). Ученици школе су посетили изложбу и одржани су часови у одељењима : V2,V3, V4, VI2 VII3, VII4, VIII1, VIII2, VIII3. Погледајте слике


РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Наша школа била је домаћин овогодишњег Општинског такмичења из Српског језика и језичке културе.Такмичење је одржано у недељу, 17.3.2019 и на њему је учествовало 102 ученика са наше општине. Наши ученици постигли су одличне резултате.

Браво, децо!!! :)

Много успеха на наредним нивоима такмичења!!!

ПЕТИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   Број поена  Ранг  Предметни наставник
Александра Спасојевић V3 19 I Биљана Радосављевић
Наталија Живановић V2 17 II Мирослав Рабреновић
Теодора Орловић V4 16 III Биљана Радосављевић
Илија Чавић V1 18 III Мирослав Рабреновић

ШЕСТИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   Број поена  Ранг  Предметни наставник
Николина Стојановић  VI2 20 I Зорана Вуковић
Борис Марјановић  VI2 19 I Зорана Вуковић
Хелена Орловић  VI2 19 I Зорана Вуковић
Дуња  Дубока   VI2 18 II Зорана Вуковић
Дамјан Рајшић      VI4 16 III Зорана Вуковић
Теодора Ђорђевић  VI4 16 III Зорана Вуковић
Ана Теофиловић   VI4 15 III Зорана Вуковић

СЕДМИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   Број поена  Ранг  Предметни наставник
Дуња Рожа VII1 15 III Мирослав Рабреновић
Милица Ратковић  VII4 15 III Биљана Радосављевић

ОСМИ  РАЗРЕД

Име и презиме ученика    Одељење   Број поена  Ранг  Предметни наставник
Николина Ђурђевић VIII4 18 II Соња Марјановић
Николина Ђурђевић VIII2 17 II Зорана Вуковић
Ђурђа Милићевић  VIII2 16 III Зорана Вуковић
 

ДИГИТАЛНО СТВАРАЛАШТВО УЧЕНИКА

У петак, 22. марта са почетком у 18 часова, у просторијама Градске библиотеке, одржана је презентација ученичких пројеката креираних на часовима информатике и рачунарства.

У првом делу вечери представљен је сајт "Паметни сурфер"који представља заједнички пројекат свих ученика VII разреда који похађају часове информатике. Сајт је посвећен безбедности деце на интернету, а представили су га ученици VII1 одељења.   

У другом делу вечери уприличена је наградна смотра ученичких филмова "ВокаФЕСТ". Том приликом приказано је укупно 13 филмова ученика VI и VII разреда различите тематике. На крају смотре гласањем стручног жирија, али и гласањем публике путем својих мобилних телефона, проглашен је и победнички филм "Лажно представљање", чији су аутори Николина Милошевић, Милица Мишковић и Магдалена Мишковић, ученице VII5 одељења.

Више информација о овом догађају, самом сајту "Паметни сурфер", победницима "Вока ФЕСТ"-а, наградама које су добили, ранг листу филмова, као и слике, можете погледати на блогу наставника информатике Слађане Маченовски Вока информатика.


ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА

24. 02. 2019. одржано је Општинско такмичење из француског језика. Ученица Ленка Милићевић VIII2 је освојила 2. место.

На Градском такмичењу из француског језика , одржаном 24. 03. 2019. у Београду, ученица Ленка Милићевић је освојила 2. место и пласирала се на Републичко такмичење које ће бити одржано 19. 05. 2019. године.

Татјана Ћирић
професор француског језика

   

   


Резултати општинског такмичења из српског језика


ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРОГРАМИРАЊЕ

Општинско такмичење из програмирања одражано је 10. марта у ОШ "Кнез Лазар". Наша екипа од 9 ученика, инач најбројнија, постигла је веома добре резултате. Пласман на Окружно такмичење, које ће бити одржано 31. марта у Рачунарској гимназији у Београду обезбедили су следећу ученици:

Ученик  Разред   Број поена   Награда 
1.  Чавић Илија V 100 I
2.  Братић Андрија V 70 II
3.  Ђорђевић Теодора VI 90 I
4.  Дробњак Огњен VI 75 II
5.  Матић Огњен VII 40 II

Честитамо и желимо пуно успеха на Окружном такмичењу!


Прелиминарни резултати општинског такмичења из програмирања


Коначни резултати општинског такмичења из биологије 


ПЛАСМАН НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Ученици који су се пласирали на окружно такмичење из математике (23.03.2019.):

ЧЕТВРТИ  РАЗРЕД ПЕТИ  РАЗРЕД
Тодор Симић IV2                   Илија Чавић V1
Анђелија Васић IV2
Јања Милићевић IV2
Каја Грујић IV2
   
ШЕСТИ  РАЗРЕД СЕДМИ  РАЗРЕД
Михаило Радовановић VI2 Дуња Рожа VII1
Огњен Дробњак VI3 Коста Јанковић VII1
Теодора Ђорђевић VI4 Катарина Ђурић VII1
Дуња Дубока VI2
Лазар Новаковић VI2
Хелена Орловић VI2


КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАЗИКЕ

Општинско такмичење из математике одржано је 2. марта 2019. у ОШ " Дуле Караклајић" са почетком у 11 часова. Наша школа имала је 74 такмичара од 295 пријављених из целе општине, и то:

      - трећи разред - 24 ученика
- четврти разред - 21 ученик
- пети разред - 7 ученика
- шести разред - 13 ученика
- седми разред - 6 ученика
- осми разред - 3 ученика

Наши ученици су се поново истакли по успешности и освојили вредне награде!

Све честитке њима и онима који ће се пласирати  на Окружно такмичење 23. марта 2019.!

Коначни резултати се могу погледати на сајту ОШ " Дуле Караклајић": Коначни резултати

Н А Г Р А Д Е 

ТРЕЋИ  РАЗРЕД

име и презиме одељење  број бодова  награда
Теодора Стојковић III1 93 I
Инес Читлучанин III1 90 II
Иван Безаревић III1 85 II
Ђурађ Бојковић III1 81 II
Лука Анђелковић III1 75 II
Стефан Благојевић III1 65 III
Хана Митровић III1 62 III
Лена Драгићевић III1 58 III

ЧЕТВРТИ  РАЗРЕД

име и презиме одељење  број бодова  награда
Тодор Симић IV2 75 III
Анђелија Васић IV2 73 III
Јања Милићевић IV2 69 III
Каја Грујић IV2 68 III

ПЕТИ  РАЗРЕД

име и презиме одељење  број бодова  награда
Илија Чавић V1 75 I

ШЕСТИ  РАЗРЕД

име и презиме одељење  број бодова  награда
Михаило Радовановић VI2 96 I
Огњен Дробњак VI3 60 III
Теодора Ђорђевић VI4 60 III

СЕДМИ  РАЗРЕД

име и презиме одељење  број бодова  награда
Дуња Рожа VII1 61 I
Коста Јанковић VII1 50 III

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИСКОГ НИВОА КЊИЖЕВНЕ ОЛИМПИЈАДЕ

Данас је у нашој школи одржан општински ниво такмичења Књижевна олимпијада. Ученици, који су се пласирали на градско, биће обавештени након одлуке Друштва за српски језик.

Погледајте резултате


Резултати школског такмичења из биологије -VII разред


МЕЂУНАРОДНИ ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

5.фебруар 2019. госине обележава се као Међународни дан безбедног интернета. Преко 140 земаља широм света слави овсј дан под слоганом "Заједно за бољи интернет", позивајуц́и све заинтересоване стране да се удруже и одиграју своју улогу у стварању бољег интернета за свакога, посебно за децу и омладину.

И ми смо се прикључили тој акцији и у претходних месец дана радили на пројекту израде сајта "Паметни сурфер", посвећеног безбедности деце на интернету.

На следећем линку можете погледати резултат нашег рада:

http://vokabezbedno.weebly.com/

Овом приликом преносимо песму ученице V-3 одељења, Александре Спасојевић, којом започињемо и прву страну нашег сајта.

ИНТЕРНЕТ

Интернет је место сјајно,
А оно што поставиш на њега не остаје тајно.

Зато пажаљиво користи ту везу,
И увек буди на опрезу.

Друштвене мреже воле особе многе,
Неке од њих користе и лажне налоге.

Никад не знаш са друге стране ко је,
Зато са њим не дели тајне своје.

Да сазнаш оно што те занима за то интернет служи,
Ако га користиш правилно велику помоћ може да пружи.

Да би на интернету било што мање туге,
Оно што не желиш себи не жели за друге!

Више о самом пројекту можете прочитати на страницама блога предмета информатика и рачунарство Вока информатика.

Наставница информатике и рачунарства
Слађана Маченовски

Добродошли
 
 
Издвајамо
Екскурзијe
Такмичења
Библиотека
Безбедност на интернету
    
Документа:
Правила понашања у установи
Правилник о мерама безбедности ученика
Распоред писмених провера знања
Завршни рачун 2018
"Наша" веб места
Блог наставнице информатике и рачунарства Слађане Маченовски
 
Сајт предмета Информатика и рачунарство
 
Блог наставнице српског језика Соње Марјановић
 
Паметни сурфер
Архива
Архива:
Школска година 2013/2014
Школска година 2014/2015
Школска година 2015/2016
Школска година 2016/2017
Школска година 2017/2018
Школска година 2018/2019